Előszó
|
5
|
Vállalkozások az étkezésitojás-termelésben
|
7
|
Az étkezésitojás-termelés főbb közgazdasági jellemzői
|
7
|
A vállalkozás formái az étkezésitojás-termelésben
|
9
|
A kistermelő tevékenység
|
10
|
Az önállóan folytatott kistermelői tevékenység
|
10
|
Az intergrált kisárutermelés
|
11
|
A termelés és szükséglet összehangolása
|
13
|
A termelést elősegítő szolgáltatások
|
14
|
A leggyakrabban nyújtott támogatások
|
14
|
Az elszámolás rendszere
|
16
|
A vállalkozás
|
17
|
Az egyéni vállalkozás
|
18
|
A társas vállalkozás
|
18
|
A vállalkozás eldöntésének szempontjai
|
21
|
Érdekképviselet
|
22
|
A hitel forrásai
|
23
|
A kedvezményes hitelfelvétel lehetőségei
|
24
|
Az adózás tudnivalói
|
27
|
A mezőgazdasági kistermelésből származó jövedelem adóztatása
|
27
|
Az egyéni vállalkozói adózás
|
32
|
A vállalkozói nyereségadó
|
33
|
Az áfa visszaigénylése
|
35
|
A vállalkozás nagyságrendje az étkezésitojás-termelésben
|
36
|
A tyúktojás termelése
|
39
|
A tojástermelésben szerepet játszó fajták és hibridek
|
40
|
Kettős hasznosítású fajták
|
40
|
Tojóhibridek
|
41
|
A fajta megválasztása a kisüzemekben
|
43
|
A tojótyúkok fölnevelése
|
45
|
A hagyományos módon tartott tyúkok fölnevelése
|
45
|
A tojóhibrid tyúkok fölnevelése
|
46
|
Általános állat-egészségügyi rendszabályok
|
48
|
Felkészülés a naposcsibék fogadására
|
48
|
A nevelőól takarítása, fertőtlenítése
|
48
|
Bealmozás, alomféleségek
|
51
|
A nevelők belső terének kialakítása
|
52
|
A nevelőólak felfűtése
|
52
|
A naposállatok fogadása, letelepítése
|
53
|
Istállóklíma a nevelés alatt
|
54
|
A hőmérséklet
|
54
|
A páratartalom
|
55
|
A szellőztetés
|
56
|
A világítás
|
57
|
A takarmányozás
|
60
|
Kavicsetetés
|
61
|
Vitaminkiegészítés
|
62
|
Csőrkurtítás
|
62
|
Immunizálás
|
62
|
A tojótyúkok tartása
|
63
|
A tyúkóllal szemben támasztott követelmények
|
63
|
A tyúkólak berendezési tárgyai
|
64
|
A tojótyúktartás módszerei
|
68
|
Istállóklíma
|
75
|
Alomanyagok, almozás
|
77
|
Világítás, fényprogram
|
77
|
Takarmányozás
|
81
|
Ivóvízellátás
|
83
|
A tojástermelés
|
84
|
A tojás szerkezeti felépítése és képződése
|
84
|
A tojástermelés alakulása
|
86
|
Mesterséges vedletés
|
89
|
A tojások gyűjtése, tárolása
|
90
|
A kereskedelmi forgalomba kerülő étkezési tyúktojással szemben támasztott követelmények
|
92
|
Külső minőségi követelmények
|
93
|
Belső minőségi követelmények
|
93
|
Nagyságkövetelmények
|
94
|
A tojástermelés néhány állat-egészségügyi kérdése
|
94
|
Irodalom
|
97
|
Mellékeltek
|
99
|