+36-56/414-834
Előszó
5
Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről
9
A diétás étel elkészítésének módjai
15
Háztartási tanácsok
24
Gyomorbetegségek
29
A gyomorbetegek diétás étrendmintái
40
Heveny gyomorhurut
Idült gyomorhurut
41
Kímélő, gyengébb ingerképző diétás étrend
44
Erősebb ingerképző diétás étrend (kevés savnál)
48
Gyomor- és nyombélfekély
51
Szigorúbb kímélőétrend
52
Enyhébb kímélőétrend
54
Munkahelyre vihető ebédek mintái gyógyult fekélybetegek részére
58
Bélbetegségek
61
A bélhurut és a székrekedés diétás étrendmintái
65
Heveny bélhurut
Erjedéses hasmenés
68
Rothadásos hasmenés
70
Idült (fekélyes) vastagbélhurut (colitis)
73
Székrekedés
79
Receptek
89
Reggelik, uzsonnák
Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttek
92
Tejes ételek
95
Tojásételek
98
Levesek
101
Húsok, húsos és húspótló ételek
113
Főzelékek, köretek
122
Mártások
133
Saláták
135
Tészták, krémek, sodók
136
Italok
157
Gyógyteák
Speciális kenyerek
Általános tudnivalók
159
Fontosabb élelmiszerek vitamintartalma
A-vitaminban gazdag élelmiszerek
B-vitaminban gazdag élelmiszerek
C-vitaminforrások
D-vitamin-tartalmú élelmiszerek
160
Mésztartalmú élelmiszerek
161
Fontosabb vastartalmú élelmiszerek
Diétás készítmények
Gyomornedvmegkötő élelmiszerek és ételek
Dugító hatású élelmiszerek és ételek
162
Cukrok, cukorpótlók
Sópótlók
Lisztek, kenyerek, őrlemények
163
Gyümölcskészítmények
Tej, tejtermékek
Egyéb diétás élelmiszerek
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai
Bélműködést serkentő élelmiszerek és ételek
Kőképződést elősegítő élelmiszerek
Néhány használati leírás gyógyteák készítéséhez
164
Tévhitek és valóságok
169
Hasznos tanácsok
170
Pentzold-féle táblázat
178