Mindannyiunk életében fontos szerepet tölt be az evés. Sokak számára örömforrás, ünnepeink fontos része, megszépíti a fáradságos hétköznapokat vagy enyhít a bánaton. Mások számára szinte ellenség: növeli a zsírpárnákat, állandó küzdelem és elégedetlenség forrása. legújabb könyvében Rüdiger Dahlke magasabb szintről i vizsgálja a táplálkozás témakörét.
• Együnk vagy ne együnk húst?
• Miért egészségesek a krétaiak?
• Hogyan alakul ki az ízlés?
• Miért nem eszünk Európában madárpókot?
• Valóban befolyásolnak minket a reklámok?
Az ismert szerző az egészséges táplálkozással kapcsolatos személyes és orvosi pályáján szerzett tapasztalatait foglalja össze könyvében. Új művében többek között az egészséges táplálkozás négy oszlopát ismerteti:
• Kiegyensúlyozottság: a fehérje, a zsír és a szénhidrátok ésszerű aránya
• Teljesértékűség: természetes élelmiszerek, adalékanyagok és tartósító szerek nélkül
• Kiegyensúlyozott sav-bázis-egyensúly
• Típusnak megfelelő táplálkozás, mely saját testünkhöz és lelkünkhöz igazodik
A szerző felhívja figyelmünket arra, hogy étkezni többet jelent, mint táplálkozni, hiszen a táplálkozás és az élet élvezete szorosan összetartoznak. Az egészség és az élvezet egyensúlya alapvető fontosságú: a holisztikus táplálkozás testünknek és lelkünknek is váljék egészségére!