George Orwell - Hódolat Katalóniának

Nincs raktáron
George Orwell - Hódolat Katalóniának
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963026675
800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

Orwell "visszatérése" , a Hódolat Katalóniának, egy sorozat második kötete. Alapkönyv a másik két nagy műhöz, az Állatfarmhoz és az 1984-hez. A szerző őszinte lelkesedéssel utazott Spanyolországba 1936-ban, hogy riportot készítsen a köztársaságiak hősi harcáról, sőt megérkezvén csatlakozott a milíciához, hogy vérét hullassa az "eszméért" a frankoisták ellen az aragóniai fronton. Néhány hónap múlva aztán űzöttként kellett kimenekülni az országból, pusztán azért, mert azok közé sorolták, akik ellen valóságos hajtóvadászatot, irtóháborút folytattak a spanyol kommunisták a sztálinista Komintern és a szovjet államvédelmisek irányítása mellett.
A "nagy terror" , amely 1936-ban vette kezdetét a Szovjetunióban, e polgárháborún belüli elvtársháborúval terjedt nemzetközivé. A trockistákkal, az anarchistákkal és a szovjet totalitárius rendszerrel szembeforduló európai baloldaliakkal való leszámoláshoz ideális terepet kínált Moszkva számára (dicstelen magyar részvétellel, lásd Gerő Ernő működése) a spanyol nép szabadságharca.
Az elmúlt 40 év eszméket idealizáló és tényeket hamisító magyar történelemtanítását e könyv végre dokumentatív erővel szembesíti a nyers valósággal.

Adatok
szerző
George Orwell
cím
Hódolat Katalóniának
kiadó
Interart Stúdió
kiadási év
1989
oldalszám
254
kötés
puha kötés
megjegyzés
kopottas borító
sorozatcím
Visszatérés
kötetsorszám
2
Cikkszám
210270
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!