Dr. Csókay András - Alagút az agyban

Nincs raktáron
Dr. Csókay András - Alagút az agyban
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-216-240-4
990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Kedves Olvasó!
E könyv "főhős-szerzője" arra kért (köszönöm a megtisztelő lehetőséget!), hogy minél előbb írjam meg a beharangozómat, és minthogy sürget a kiadó, elég az első húsz oldalt elolvasnom a kéziratból.
Jelentem: letehetetlen...
A könyv nem szokványos, ám lelki-szellemi értelemben klasszikusan letehetetlen.
Köszönet a Mindenhatónak, hogy adott nekünk Téged, András, az Istenben folyton megigazulni igyekvő, gyarló, korábbi "tékozló fiút"!
Köszönet szüleidnek, feleségednek, gyermekeidnek és szeretteidnek!
Köszönet Teréz anyának, Barsi Balázs atyának, Dr. Papp Lajosnak, professzoraidnak, H. Boulad atyának, a jezsuitáknak, lelki vezetődnek és mindazoknak, kiktől tanult a tanítvány, hogy taníthasson minket.
Néhány példázat a könyvből:
"Hit és Tudomány kivétel nélkül mindig összeegyeztethető."
"Csak az a fontos, hogy megint a szeretet és az összefogás kezd győzni, nem pedig az értelmetlen tagadás."
S álljon itt az alkotó jelmondata is!
"Hiszem, hogy az ember eredendően jó. Jobb annál, amit gondol, mond vagy cselekszik."
Újabb példázatok:
"A hit a legfontosabb."
"A változásnak mindig belülről kell jönnie, s a változást egy felismerés előz meg: miért éltem eddig így? Mi a célom a továbbiakban?"
És másutt:
"Az emberek nem értették meg, hogy a Tízparancsolatban Isten csak irányelveket adott, melyek segítenek, és azok betartása magától rendezi a dolgokat. Közben pedig egyik törvénnyel fokozzuk a másikat, az ellenőrző bizottságok ellenőrzése is külön feladat. Az eredmény úgyszólván nulla, mert ha az alapban valami rossz, annak eredménye is rossz, azaz nulla. Felismerte Isten: az emberek nem értették meg a Tízparancsolat fő célját, nevezetesen, hogy szabad, gondolkodó munkatársakat keres, nem pedig a törvények, rendeletek által tologatott sakkfigurákat. Jézus Krisztusban Isten tudomásunkra hozta terveit, a fejlődés irányát és mindenekelőtt részvételünk szükségességét. "Jöjjetek! Alkossunk együtt, és közben érezzétek át teljes szabadságotokat, hiszen szabad lények vagytok! Most már ismeritek a világra s az emberre vonatkozó terveimet, tudjátok, szükségem van rátok! Gondolkozzunk, számoljunk együtt! Legyetek találékonyak és alakítsátok a világot, velem mozdítsatok szívet, tevékenykedjünk együtt a nagy cél érdekében.""
"Amikor megtaláltam a helyes utat, Jézus azt segítségével hálálta meg, vagyis vezette a kezemet és gondolataimat a műtőasztal mellett, amikor rájöttem a lehetőségre a súlyos agy- és gerincsérültek kezelésében. Az nem az én érdemem, hanem az Övé!"
"Csak hinni kell, és az Isteni adományokat jól kell felhasználni!"
"A bátorság nem azt jelenti, hogy nem félünk. A bátorság annyit jelent, legyőzzük a félelmünket."
S végül köszönet neked, András, a benned és általad élő csodákért!
Isten éltessen! ...tovább, tovább! Ez az út Hazánkba visszavisz...
Eperjes Károly Imre - gyarló napi Krisztus hordozó tanítvány

Két interjúkötet jelent meg 2002-ben (Kirády Attila: Alagút az emberi agyban - Igazi Vészhelyzet, valamint Martha Tailor: Alagút az agyban címmel). Azóta sok előadáson vettem részt. Főleg hívő közösségekben kapott visszajelzések és barátaim véleménye vezetett egy új kiadáshoz, melyben letisztultabban látom a korábbi időszakot. Köszönet a szerzőknek, hogy megengedték, hogy a két fent említett interjúkötetben elmondottak szerepeljenek a mostani kiadásban.

Adatok
szerző
Dr. Csókay András
cím
Alagút az agyban
kiadó
Arcvonal Irodalmi Kávézó-Masszi & Püski Könyvesház
kiadási év
2004
oldalszám
143
kötés
puha kötés
Cikkszám
253177
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!