Osho - Gyere, kövess hozzád! II.

Nincs raktáron
Osho - Gyere, kövess hozzád! II.
ISBN
963923401x
Részletek
Jézus azt mondta: az, hogy a test a Szentlélek jóvoltából megjelent e földön, az csoda – de hogy e testben a lélek megnyilatkozhat: az a csodák csodája. Erre mondják Indiában, hogy kétszer született. Mit jelent ez? Hogy lehet kétszer születni? A második születés a lélek születése.

A szeretkezés, a fogamzás, a szülés mind biológiai folyamatok. Ezeket jól ismerjük, és ezért felejtjük el, hogy ezek mind csodák. A folyamat első lépcsője a test születése. A második lépcső a lélek születése – de ez nagyon ritkán következik be.

A testben alvó lélek nagyon ritkán ébred fel… mélyen alszik. De néha az álom nem annyira mély; például amikor szerelmesek vagyunk, vagy részt veszünk egy születésnél, vagy valaki, akihez közel álltunk meghal. Ezek rendkívüli alkalmak. A lélek ilyenkor ébredezik. Kissé felocsúdunk a mély álomból, és már csak (szinte) szundikálunk. Ilyenkor sokszor sírunk, remegünk, vagy ok nélkül hahotázunk. Az úgynevezett normális ember, ha ilyenkor lát minket, akkor a fejét csóválja és azt hiszi, megbolondultunk…

Csak a bátor ember mer felébredni, azaz felelősséget vállalni a létéért…

A test a megszokások rabja; csak reagál, ha stimulációt kap. Nevet, ha csiklandozzák. Dolgozni megy, mert muszáj, liheg Mária után, mert ösztönei erre utasítják. Az ember akár kilencven évet is élhet egyetlen tudatos tapasztalat nélkül.

Osho azt mondja: ez nem élet. Az élet valójában a lélek születésével kezdődik – ez a csodák csodája, amiről Jézus beszél.

Ha úgy hiszed, hogy ébren vagy, akkor is alszol, és már sok életet átaludtál… Legyen ez a könyv vekker a kezedben. Osho sok nehéz szülésnél segédkezett; remélem, neked is sikerülni fog kimászni a megszokások és beidegződések börtönéből, és létedre ébredsz.
Adatok
szerző
Osho
cím
Gyere, kövess hozzád! II.
kiadó
Amrita Kiadó
kiadási év
1999
oldalszám
237
kötés
puha kötés
Cikkszám
261392
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!