Kövi Szabolcs: A varázslat CD

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kövi Szabolcs: A varázslat CD
állapot
ÚJ
RRP: 2 100 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 470 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Részletek

A Varázslat című album a Szertartás sorozat befejező része. Az első részben a világ minden tájáról összegyűlt varázslók egy szertartást hajtottak végre a Föld jobb sorsra fordulásáért. A második részben, A Tündér-idézésben a szertartás elcsendesedésével, hajnaltájban egy finom zenét hallanak az erdő fái közül. A varázslók a zene forrásának keresésére indulnak, ez a Tündér-idézés album témája. A tündérek, vagyis a természet szellemeinek keresése, a második rész története, vagyis itt még nem talákoznak össze, a varázslók az erdőben bolyongva követik a tündérek zenéjét, keresik őket. A harmadik, befejező rész, "A Varázslat" valójában két zenei anyag egybegyúrása 73 percben. Az album első része ugyanis egy szelíd ünnepet fest le, ahol a varázslók és a tündérek összetalálkoznak. Ez hangszerelésben is újszerű, hiszen az ír és gaelic népdalfeldolgozásokat Kövi Szabolcs mellett, aki ír furulyákon és fuvolákon játszik, Lévai Mária kelta hárfán kíséri, de közreműködik még a veszprémi Orlando kamarakórus is. A 40. perc környékén a zene hangulata lassan megváltozik, itt történik meg az a varázslat, ami a varázslók, vagyis a jószándékú emberek, és a tündérek, vagyis a Föld, a természet szellemeinek közös munkája. Ezzel fejeződik be ez a sorozat. A lemez hangulata relaxáló, bár vannak benne dinamikus számok, de végig egy lebegő, finom hangulatban marad.

 

A szerző ajánlása: tanuláshoz, relaxációhoz, elmélkedéshez, alkotáshoz, masszázshoz. Autóvezetés közben jó, mert nem altató hangulatú, de inkább akkor, ha a háttérzajok nem nyomják el, mert elég finom a hangszerelése.

 

Számok:

1. Találkozás a tündérekkel (6.18)

2. Varázstánc I. (5.35)

3. Varázstánc II. (4.35)

4. Varázstánc III. (5.42)

5. Varázstánc IV. (2.54)

6. Varázstánc V. ()

7. Egy reggelen...(3.06)

8. Add a kezed (3.02)

9. Az örök szerelem fénye (5.06)

10. Tisztító füst (3.43)

11. A magányos csónakos (3.12)

12. A varázslónő (3.14)

13. Keleti szellő I. (3.52)

14. Keleti szellő II. (1.45)

15. Ilahat (6.55)

16. A szelídség ereje (7.36)

17. Búcsú a tündérektől (2.35) 

 

Hangszerek, előadók: Kövi Szabolcs: ír fuvola, fafuvola, fuvola, bawu, indiai fuvola, ír whistle, ír low whistle, szemplerek: (felsorolás: QL Voices of Passion, EWQL Symphonic Orchestra, EW RA Native Instruments, Spectrasonics: Heart of Asia, Vocal planet) Lévai Mária- kelta hárfa, és a veszprémi Orlando kamarakórus Vikman Pál vezetésével.

Adatok
előadó
Kövi Szabolcs
cím
A varázslat CD
kiadó
szerzői kiadás
kiadási év
2009
kötés
műanyag tok
megjegyzés
játékidő: 72:40
Cikkszám
451601
Kiegészítő termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!