Vasárnapi krónika

Nincs raktáron
Vasárnapi krónika
RRP: 2 490 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 241 Ft
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Márai Sándor
Vasárnapi krónika
hírlapi cikkek
Helikon Kiadó, 2005
307 o., kemény kötés védőborítóval
2490.-
Részletek
Hét esztendő legszínvonalasabb cikkeinek válogatása ez a kötet, egyben kora történelmi tablóját is nyújtja az olvasónak. Nem pusztán e zűrzavaros évek eseményeiről tudósít a szerző, legkedvesebb íróival is megismerteti olvasóit: Arany Jánossal, Karithy Frigyessel, Mikes Kelemennel.
"E kötetben közzéadott cikkek és elmélkedések Vasárnapi Krónika címen láttak napvilágot az 1936-tól 1943-ig terjedő időszakban. Minden egyes cikk megjelenésének pontos időpontját feltüntetem.
E cikkek írója a megjelenés pillanatában nem tudta, hogy - a maga módján, a közíró szerény és közvetlen eszközeivel - történelmet is ír. Most már tudja, hogy ezek a sorok a ma élő nemzedék egyik legtragikusabb életszakának pillanatait örökítik meg. Éppen ezért a cikkeket és elmélkedéseket egyetlen szó, egyetlen betű vagy központozási jel változtatása nélkül adom közzé e kötetben: pontosan úgy, ahogyan annak idején a közös fejcím alatt megjelentek. Az olvasó elnézését kérem tehát minden olyan stiláris zökkenőért, mely a sietős munkaütemmel papírra vetett írásművek elkerülhetetlen hibája. Az igazság kedvéért lemondtam arról is, hogy - e nyugtalan és gondterhes pillanatokban - néha igazi írói műgond nélkül írott cikkek stiláris egyenetlenségeit elsimítsam; s ez az előjog máskülönben megilleti az írót. De az igazság és a hűség ahhoz, amit egyszer kimondottunk, fontosabb, mint az irály hibátlansága."
Adatok
Cikkszám
464452
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!