Prohászka Ferenc - Szőlő és bor

Nincs raktáron
Prohászka Ferenc - Szőlő és bor
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-231-372-0
750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek
A szőlőskertek gazdái egyformán jó szőlészek és borászok, s méltán büszkék szőlőjükre, lugasukra, vendégmarasztaló borukra. Az irói szándék találkozott az olvasók, azaz a házikert-tulajdonosok igényével, és a siker nem maradt el. Prohászka Ferenc könyvének ez a tizenharmadik kiadása, amelyet elsősorban azok részére írt, akik kisebb területen vagy csupán házuk körül termesztik a szőlőt, érlelik a bort.
A világosan, egyszerűen, de szemléletesen és szakszerűen megírt mű a csemege- és borszőlőtermesztésről, valamint a borkezelésről szól.
A szőlőtermesztési rész a szőlőfajták jellemzését, a szaporítást, a tőkehiány pótlásának módjait, a telepítést,a termő szőlő metszését, növényvédelmét és a lugas nevelésének tudnivalóit tartalmazza.
Aki csak kevés bor készítésére vállalkozik, annak is tudnia kell a szürettel, a must erjesztésével, a bor kezelésével kapcsolatos teendőket. A régi és jól bevált módszerek mellett megtalálja az olvasó a szőlőtermesztés és a borkészítés, borkezelés új, korszerű eljárásait is.
Adatok
szerző
Prohászka Ferenc
cím
Szőlő és bor
kiadó
Mezőgazdasági Kiadó
kiadási év
1982
oldalszám
353
kötés
puha kötés
Cikkszám
480100
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!