Yliaster Daleth-Rhiannon Gwyddbwyll - A tündérek hagyatéka

Nincs raktáron
Yliaster Daleth-Rhiannon Gwyddbwyll - A tündérek hagyatéka
ISBN
9638290560
Részletek
A szerzők, a megszokott sémáktól eltérően, nem elsősorban a boszorkányokról terjesztett középkori rágalmakkal és a boszorkányüldözések szörnyűségeivel foglalkoznak, hanem a zöld boszorkányságnak is nevezett Wiccával, valamint azokkal mítoszokkal, mágikus népszokásokkal, okkult tanításokkal és titkos kultuszokkal, amelyek kapcsolatban állnak vele.
A könyv első részében megismerkedhetünk a boszorkányok sajátos hitvilágával, mitológiájával, különös ünnepeivel és a boszorkányság huszadik századi újjászületésével. A második rész bemutatja a mágia ősi szabályait, a boszorkányok „éjszakai repülését”, a vikinget kétféle varázsművészetét, a rúnajóslást, a nyárközepi tűzünnepet, a druidák csodanövényét, a szemmel verést, a szellemi varázslást és számos egyéb mágikus praktikát és népi hiedelmet.
A harmadik rész a boszorkányság peremvidékére kalauzol el bennünket. Szóba kerül itt egyebek közt a titokzatos voodoo és a hozzá kapcsolódó zombi-hit, az egyiptomi halottkultusz, az aranycsinálás művészete és a Tabula Smaragdina.
A negyedik rész bemutatja a boszorkányok és mágusok segítő állatait.
A világ legkülönbözőbb helyeiről származó mítoszokban, mesékben, okkult tanításokban, vallásos elképzelésekben és örök életű babonákban mind ott van a TÜNDÉREK HAGYATÉKA.
Adatok
szerző
Yliaster Daleth-Rhiannon Gwyddbwyll
cím
A tündérek hagyatéka
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
1994
oldalszám
351
kötés
puha kötés
Cikkszám
583349
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!