Mireisz László - A magyar vallás

Nincs raktáron
Mireisz László - A magyar vallás
állapot
ÚJ
ISBN
9632126041
RRP: 2 100 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 890 Ft
A vásárlás után járó pontok: 19 Ft

Részletek

A Pogány mítosz címen induló sorozatban különböző szempontból szeretnénk feldolgozni mindazt, ami a magyarok pogány vallására vonatkozik, egy olyan világszemléletre, amely a nagy világvallásokhoz hasonló igénnyel adott és adhat ma is útbaigazítást a világban feladatát, lehetőségeit kereső ember számára. Pogány, mert az ősi, kereszténység előtti időkben keresi a megtartó erőt - és mítosz, mert a megjelenő művek bár nem minden esetben feleltethetők meg a történettudomány racionális állításainak, de üzenetük mégis igaz, sőt talán még igazabb.
Szellemi-lelki forrásvidékünkön keresi a nyomokat ez a könyv, a sorozat első kötete is. A magyarok eredetét vagy-vagy alapon hirdető, egymással fenekedő tudományos vagy tudománytalan nézetekkel szemben a magyarok vallását vizsgálja, sőt a könyv alapállítása, hogy a magyarnak lenni szellemi állapotot, hovatartozást jelent. Aki Mireisz László könyvét előítéletektől mentesen, mindenféle tanultságokat levetve, a tanulságokért, tanításként olvassa, felismeri benne az igét, az igazat.
A magyar hagyomány Európa szívében megőrizte az ősi kelet legértékesebb elemeit. Ám nem csak külső forrásokból, hanem bensőnkből is emlékezhetünk az ismeretlen ősmúltra - valahogy úgy, ahogy legkiválóbb költőink tették, akiknek pogányos verseiből is válogatást közöl ez a kötet.

Adatok
szerző
Mireisz László
cím
A magyar vallás
kiadó
Harmadik Évezred Kiadó
oldalszám
222
kötés
puha kötés
Cikkszám
612704
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!