Csíkszentmihályi Mihály - Az öröm művészete - Flow a mindennapokban

Nincs raktáron
Csíkszentmihályi Mihály - Az öröm művészete - Flow a mindennapokban
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789639725706
1 980 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Az öröm művészetének leckéi egyszerűnek és néha provokatívnak tűnnek, mégis gyökeresen megváltoztathatják az egész életünket.
Mi a boldogság titka? Mitől leszünk mi, emberek, elégedettek az életünkkel? Ez a könyv a világhírű pszichológus korábbi műveiben lefektetett gondolatainak összegzése és alkalmazása a mindennapi életünkre. Komoly pszichológiai tanulmányok és az önsegítő kézikönyvek meglepő ötvözete, amely segít abban, hogy újra a kezünkbe vegyük életünk irányítását. Emberek ezrein végzett széleskörű vizsgálatok alapján jutott a szerző arra a következtetésre, hogy a boldogtalanság fő oka, hogy az emberek többsége a mindennapok során egyáltalán nem foglalkozik és nem is vesz tudomást érzelmeiről. Csíkszentmihályi szerint a probléma megoldásának a kulcsa az lehet, ha olyan változó kihívások elé állítjuk magunkat, amelyek magas fokú tudást és különböző képességek alkalmazását várják el tőlünk. Tévézés helyett sportolhatunk, olvashatunk, zongorázhatunk. A rutinmunkát is próbáljuk meg értelmessé, fontossá tenni, és tanuljuk meg az elmélyülés, a teljes belefeledkezés örömét.

Csíkszentmihályi Mihály a Chicagói Egyetem Pszichológia Karának professzora és korábbi vezetője. Tagja az Amerikai és a Magyar Tudományos Akadémiának. A kreativitás és a tökéletes élmény pszichológiájának egyik legismertebb nemzetközi kutatója.

Adatok
szerző
Csíkszentmihályi Mihály
cím
Az öröm művészete
alcím
Flow a mindennapokban
kiadó
Nyitott Könyvműhely
kiadási év
2009
oldalszám
215
kötés
puha kötés
Cikkszám
645270
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!