88 színes oldal a vízi- és a mocsári növényekről

Nincs raktáron
88 színes oldal a vízi- és a mocsári növényekről
1 Ft
A vásárlás után járó pontok: 0 Ft
Botta Pál
88 színes oldal a vízi- és a mocsári növényekről
antik (Mezőgazdasági könyvkiadó), 1987
93 o., puha kötés
Részletek
A könyvben bemutatásra kerülő növényfajok kiválasztásakor az egyik szempont a vizek mentén vagy a vízben élő gyakori fajok megismertetése, valamint a terepbotanikai ismeretek bővítése volt.
A másik szempont kertépítészeti, kertesztétikai. A mély fekvésű, jó vízellátású, magas talajvizű, időszakos vízborításű vagy a víz közvetlen közelében fekvő kertek tulajdonosai védjék, honosítsák meg, ültessék, szaporítsák és büszkélkedjenek a kertjükben élő, előhelyüket kedvelő, nagyobb díszértékű honos növényzettel.
Természetvédelmi területeink jelentős része is vízi-, vízparti, mocsári, illetve nedves réti élőhelyeket véd. Érdemes megismerkedni ezen élőhelyek fajokban gazdag, dús növényvilágával. A vízparti fák, cserjék, lágy szárú évelők, egynyáriak, a változó vízmozgás hatására fán lakó gombák, mohák, páfrányok, a rájuk csavarodó buja liánnövényzettel mérsékelt övi dzsungelekké teszik vizeink környékét.
Nedves rétjeink, szikes területeink rövid életű virágjaikkal ünneplik a víz pillanatnyi, tűnő jelenlétét, hogy utána az ideiglenes vízfelületek átadják helyüket a több hónapos, tikkasztó szárazságnak. A vízmozgás rendszertelensége, az évi csapadékösszeg nagymértékű változása a csapadék intenzitásának szélsőségei alakították ki az itt élő növények nagyfokú tűrőképességét a vízzel szemben. Egyazon faj megismerése olykor nagyon nehéz, mert megjelenése attól függ, hogy víz alatti vagy víz fölötti alakját, szervét látjuk. Ugyanazon faj vízben, mocsárban, part mentén, szárazulaton élő formája is eltérő...
Adatok
Cikkszám
655403
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!