Szútrák öröknaptár - Gyógyító gondolatok az év 365 napjára

Nincs raktáron
Szútrák öröknaptár - Gyógyító gondolatok az év 365 napjára
Szepes Mária
Szútrák öröknaptár - Gyógyító gondolatok az év 365 napjára
Édesvíz Kiadó, 2008
190 o., spirálozott, dobozban
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Szepes Mária majd' százéves tapasztalatának esszenciájából készült ez a válogatás, amely nemcsak egy évre kínál hasznos útmutatást, hanem egész életén át elkísérheti az Olvasót. Időtlen törvényszerűségek felvillantásával válaszol az örök emberi problémákra. Szepes Mária azt vallotta: "A világegyetem tele van csodákkal, de kevés szűrődik át a beszűkült emberi tudatba. Legfeljebb álmodunk róla. De minden titkába beavatja azt, aki elgördíti az akadályokat." A szútra ilyen, homályból kivezető fonalat, vezérfonalat jelent. A külvilág és belső folyamataink között teremt harmóniát. Tömör szerkezetében letisztult életbölcsességek elevenednek meg. Van, amelyik a mindennapok szintjén rejt részleges igazságokat, és van kozmikus távlatokat kondító szútragong. Megfelelő mértékben adagolva orvosság. Összekapcsolja egyik embert a másikkal, az egyént az éggel és a méllyel, a külsőt a belsővel, az elkülönültet a mindenséggel.

Kiadványunk belső párbeszédre hív. Végső soron e beszélgetés időtlen idők óta folyik az örök Szellemmel, Isteni Énünkkel - ha tudatosítjuk, ha nem. Indíthatjuk a napot Szepes Mária egy-egy gondolatával, de kérdezhetünk is tőle. Nem jóskönyv, mégis nagyszerű játékteret enged a világban és önmagunkban eligazodni kívánó, megismerni vágyó szellemünk számára.

Kérhetünk tőle tanácsot is egy bizonyos helyzetre. Fogjuk két kezünkbe az öröknaptárt. Csendesítsük el magunkat, csak a kérdést tartsuk tudatunkban, s nyissuk fel valahol. Ha kevésnek érezzük a választ, rásegítő üzenettel tehetjük érthetőbbé. E kölcsönviszonyból nagyszerű lehetőségekre pillanthatunk, amelyek elrendező folyamatok sorát indíthatják el életünkben. Hol helyes pozitúrát ajánl egy problémás személyközi viszonyban, hol benső rögzültségeinktől való szabadulásunkhoz növeszt szárnyakat. Van, amikor elnyugtat, megpihentet egy gondolattájon, vagy eleven természeti képpel üdít fel. Oldja félelmeinket, ébreszti eszméletünket -, az örök életet hirdeti.
Adatok
Cikkszám
827785
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!