Nagy Balázs - Gerinctúrák a Kárpátokban

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Nagy Balázs - Gerinctúrák a Kárpátokban
állapot
ÚJ
ISBN
9789638588050
RRP: 3 590 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 3 230 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek
A teljes kárpáti hegységív gerinctúráinak, hosszú távú túraútvonalainak összefoglaló, ismeretterjesztő kalauza. Gyakorlati tanácsok, praktikus útmutató a Kárpátok nyári és téli trekkingtúráihoz a Magas-Tátrától az Al-Dunáig.

* 28 hegység több mint 50 útvonala
* 33, terepen is könnyen használható térkép
* a gerinctúrák mellett a leglátványosabb szurdoktúrák kalauza
* a hegyvidékek természetföldrajzi bemutatása
* felkészítés a hegyi veszélyekre
* megközelítés, szálláslehetôségek, élelembeszerzés
* a hegyvidéki fogalmak magyar­­ázata
* 5 nyelvû turista-kisszótár

A kárpáti hegykoszorúhoz hasonlatos aprólékos tagoltsággal, kőzettani sokféleséggel, domborzati változatossággal csak igen kevés nagy hegységcsoport rendelkezik. A Dunától a Dunáig húzódó hegyvidék összetett felépítésű, erősen szabdalt, igen színes domborzatú hegyvilága rendkívül változatos tájegységeket rejt, s e mozaikosság, a páratlan sokszínűség a Kárpátok varázsának legfőbb kulcsa.
Bár a Kárpátok mentes a „szélsőségektől” (nincsenek eljegesedett, nagy magasságú hegycsúcsai, gleccserei vagy működő vulkánjai), de európai mércével mérve alacsony kiépítettsége és látogatottsága a rendkívüli tájképi diverzitással párosulva olyan egyedi hegyvilágot alkot, amelynek túlnyomó része már az alapvető túratapasztalatok birtokában is biztonsággal járható és különleges kalandokat, felfedezésélményt tartogat.
A Kárpátok hegységíve egészében véve Európa talán legszínesebb, legjobb hosszú távú túraterepeit hordozza, s e terepi használatra tervezett túrakönyv azzal az igénnyel készül, hogy a Kárpátok egészét áttekintve, az összes jellemző hegységtípust (de természetesen nem az összes hegységet) tárgyalva átfogó keresztmetszetet és részletes földrajzi ismereteket is adjon a meglepően változatos hegyvilágról.
Összefoglaló jelleggel, tudományos igényességgel, de ismeretterjesztő stílusban szól az egyes táj­egységekről, a földtani és földrajzi sajátosságokról, a természeti értékekről, de emellett bőséges, aktuális gyakorlati információt is ad: a megközelítésről, a túrákhoz szükséges időtartamról, a szálláshelyekről, a nevezetes látnivalókról, a hegyi veszélyekről, a szükséges felszerelésről, a helyi szabályokról, a tájékozódási, terepi mozgási sajátosságokról, védett területekről, valamint minden hegyi túrához térkép is tartozik. A túrák sikeres vég­rehajtását ötnyelvű hegyi szószedet, a hegyi, terepi jelenségek megismerését fogalom­magyarázat is segíti.
Adatok
szerző
Nagy Balázs szerk.
cím
Gerinctúrák a Kárpátokban
kiadó
Heiling Média Kft.
kiadási év
2010
oldalszám
312
kötés
puha kötés
Cikkszám
857500
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!