A Gyűrűk Ura vázlatkönyve

Nincs raktáron
A Gyűrűk Ura vázlatkönyve
Alan Lee
A Gyűrűk Ura vázlatkönyve
antik (Európa Könyvkiadó), 2006
192 o., kemény kötés védőborítóval, újszerű állapotú
előjegyezhető
Részletek
A Gyűrűk Ura vázlatkönyvé-ben Alan Lee rajzokkal és szavakkal mutatja be, hogyan születtek a gyönyörű vízfestmények A Gyűrűk Ura centenáriumi kiadásához. Ezek a képek olyan hatásosak voltak, hogy végül Peter Jackson filmtrilógiájának a látványvilágát is meghatározták és segítettek az áhított Oscar-díjat elnyerni.

A könyv több, mint 150 vázlatot és korai látványtervet tartalmaz, hogy bemutassa, miként lett az ötletből kész alkotás. Néhány színes kép egész oldalas reprodukciója is megtalálható, akárcsak eddig ismeretlen látványtervek, amelyek a filmkészítés során születtek, valamint sok új rajz is.

A Gyűrűk Ura vázlatkönyve különleges lehetőség, hogy bepillanthassunk annak az embernek a fantáziájába, aki megfestette Tolkien világát, először papíron, aztán három dimenzióban a filmvásznon. Szeretettel ajánljuk mindenkinek, akit gyönyörködtetett az illusztrált A Gyűrűk Ura és szeretnék tudni, mennyit köszönhetett a film Alan Lee képzelőerejének.

Alan Lee volt az illusztrátora A Gyűrűk Ura rendkívül sikeres centenáriumi kiadásának, valamint A hobbit illusztrált változatának. Grafikai tervezést tanult, tanulmányozta a kelta és viking mítoszok képi világát, és számtalan könyvet illusztrált. Ő volt Terry Jones Erik, a viking című filmjének látványtervezője. Elnyerte a Kate Greenaway Érmet Rosemary Sutcliffe Fekete hajók Trója falainál illusztrációiért. 1997-től látvány- és díszlettervezőként dolgozott Peter Jackson A Gyűrűk Ura filmtrilógiáján. 2004-ben A király visszatér elnyerte a legjobb díszletért odaítélt Oscar-díjat.

"Alan Lee illusztrációit szépség és líraiság jellemzi. Művészete éppen azt örökíti meg, amit én is szerettem volna megörökíteni a filmeken."
Peter Jackson
Adatok
Cikkszám
895302
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!