Előszó |
5 |
Bevezetés |
11 |
I. rész |
|
Milyen legyen a korszerű konyha háziasszonyi szempontból? |
13 |
A gáznak, mint tüzelőanyagnak alkalmazása háztartásunkban |
21 |
A villamosság takarékos felhasználásáról háztartásunkban |
28 |
Fa- és széntüzelésű tűzhelyekről |
38 |
II. rész - Háztartási-gazdasági kérdések |
|
A háztartás nemzetgazdasági jelentőségéről |
42 |
A háztartás jövedelembeosztásáról, a háztartási könyvelésről, a háztartási leltárról |
48 |
A jövedelembeosztás 200 P és 300 P havi összjövedelem mellett |
57 |
A konyhaedények észszerű bevásárlásáról |
66 |
Miből álljon egy teljes konyhafelszerelés? |
71 |
Mit kell tudnia a háziasszonynak a textilanyagok beszerzésénél? |
72 |
Miből álljon egy szerény, modern kelengye? |
76 |
A különféle élelmiszerek észszerű bevásárlásáról |
86 |
III. rész - A háztartási munka észszerű megoldásáról |
|
A leegyszerűsített háztartás |
92 |
A háztartási munka beosztásáról általánosságban |
96 |
Hogyan takarítsunk berendezett lakásunkban észszerűen? |
99 |
A munkakönnyítés a háztartásban |
104 |
A technika szerepe a háztartásban |
118 |
A cselédnélküli háztartásról |
127 |
IV. rész - Élelmezési kérdések |
|
Mire kell ügyelnie a háziasszonynak a család észszerű élelmezésénél? |
133 |
Idényszerű étrendösszeállítások, megfelelő receptekkel |
136 |
Különlegesebb ételek készítési módjai |
144 |
Maradékfelhasználási és egyéb különféle tápláló ételreceptek |
149 |
Gyorsan készülő ebéd- és vacsora-étrendek a nyaralóban, receptekkel |
154 |
A weekend jelenősége |
159 |
Idényszerű esküvői étrendek (2-2 recepttel) |
168 |
Idényszerű keresztelői uzsonnaétrendek (2-2 recepttel) |
173 |
Gyermekszületésnapi uzsonnaétrend (2-2 recepttel) |
177 |
Eljegyzési vacsoraétrendek (2-2 recepttel) |
179 |
Újévi ebédétrend, receptekkel |
182 |
Húsvétvasárnapi ebédétrend, receptekkel |
185 |
Karácsonyesti vacsoraétrend, receptekkel |
188 |
Karácsony első ünnepének déli étrendje, receptekkel |
192 |
Sütésnél, főzésnél elkövetett hibákról |
195 |
A beteg ember és a lábadozók étrendjéről |
206 |
Gyomorbajosok étrendje |
209 |
Vesebajosok étrendje |
210 |
Cukorbetegek étrendje |
211 |
Soványító étrend |
212 |
Hízlaló étrend |
214 |
V. rész - Ruházati kérdések |
|
Hogyan öltözködjünk az otthoni munkánál, a hivatalban, a társaságban és a különféle sportoknál |
217 |
A háziasszony, mint ruhagondozó |
223 |
VI. rész - Hasznos tudnivalók |
|
A háziasszony és a háztartási alkalmazott jogi viszonyáról és társadalombiztosításáról |
235 |
Hogyan kerülheti el a háziasszony a háztartási baleseteket? |
241 |
Miből álljon a háziasszony szakkönyvtára? |
250 |