Bevezető megjegyzések |
9 |
A nyugati civilizáció betegségei evolúciós nézőpontból |
14 |
Táplálkozási betegségek |
22 |
2-es típusú cukorbetegség: mesterségesen fenntartott anyagcserezavar? |
24 |
A cukorbetegség-járvány okai |
24 |
Ahol a dolgok rossz irányt vettek |
24 |
Ami még a tüzes víznél is rosszabb |
28 |
A testsúly és a cukorbetegség kockázata |
30 |
Az elhízás és cukorbetegség-járvány oka a közegészségügyi étrendi ajánlás |
32 |
Megtévesztő cukorbetegség-definíció |
35 |
Azok a kis piszok gének |
39 |
A 2-es típusú cukorbetegség rejtett kockázati tényezői |
42 |
Hogyan függ össze az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség? |
45 |
Mit tegyünk a 2-es típusú cukorbetegség esetén? |
48 |
A 2TC és a D-vitamin |
49 |
"Az arzén kis mennyiségben csökkenti a halálozást" |
52 |
Palmitolsav: új remény? |
53 |
Diabétesz és fruktóz |
55 |
Diabétesz és táplálkozás |
55 |
A kávé |
61 |
Fehérjekorlátozás vesebeteg cukorbetegeknek? |
62 |
Mozgás és diabétesz |
62 |
Rák: szélmalomharc a karcinogénekkel? |
65 |
Valóban a "karcinogén" anyagok felelősek a rákért? |
65 |
A hógolyóeffektus |
67 |
Rák a természeti népeknél és a 20. században |
69 |
Elhízás és rák |
71 |
Minden az üzemanyag-ellátáson múlik |
73 |
Az inzulin |
74 |
Az inzulinszerű növekedési faktor |
77 |
Gyulladásfaktorok |
78 |
Leptin |
80 |
Metabolikus szindróma |
80 |
A D-vitamin és a rák |
82 |
A melanoma két mechanizmusa |
85 |
A D-vitamin-ajánlás rejtélyei |
86 |
D-vitamin és megelőzés |
87 |
Rák és gének? |
91 |
Omega-3 és rák |
93 |
Spontán gyógyulások |
95 |
A makrobiotika |
97 |
A glutén és a rák |
101 |
A hús, a zsír és a rák |
105 |
A gyümölcs, a zöldség és a rák |
107 |
A rák megelőzése a táplálkozás módosításával |
109 |
A rákos beteg táplálkozása |
111 |
A rákos beteg étrendje |
112 |
És a hetedik napon az ember megteremté a refluxot |
117 |
A Helicobacter pylori a barátunk?! |
117 |
Mi ellen véd(ett) a HP? |
123 |
A reflux oka és megszüntetése |
126 |
PCOSZ: az evolúció győztese a jelen vesztese? |
139 |
Mi az a PCOSZ? |
139 |
A PCOSZ felismerése |
140 |
Kiket és milyen arányban érint a betegség? |
141 |
Mi a mechanizmus? |
141 |
Betegség vagy alkalmazkodás? |
142 |
Inzulinrezisztencia és evolúció |
143 |
A kétféle elhízás és a PCOSZ |
145 |
Az emberi reprodukció szezonalitása |
146 |
A PCOSZ evolúciós elméletei |
149 |
Össze nem illés és PCOSZ |
151 |
Miért segít a paleolit táplálkozás? |
152 |
A környezet betegsége |
162 |
Allergiák: a fürdővízzel együtt kiöntött gyerek |
164 |
Az allergia története |
164 |
Tisztítani vagy nem tisztítani, ez itt a kérdés |
165 |
Táplálkozás és atópia |
169 |
Bélflóra, elhízás, atópia |
178 |
Pár gondolat az ekcémáról |
179 |
Étrend és asztma |
181 |
A megtévesztett immunrendszer |
189 |
1-es típusú cukorbetegség: az autoimmunitás állatorvosi lova |
191 |
Az 1-es típusú cukorbetegség és a D-vitamin |
193 |
Az anya szerepe a gyermek cukorbetegségének kialakulásában |
195 |
Az 1-es típusú cukorbetegséget provokáló tápanyagok |
196 |
A gluténhipotézis |
198 |
A szivárgóbél-szindróma |
199 |
Az 1-es típusú cukorbetegség megelőzése |
200 |
Mit lehet tenni a már kialakult 1-es típusú cukorbetegség esetén? |
201 |
A paleolit lowcarb változata és az 1TC |
204 |
Pajzsmirigybetegség: lassú víz partot mos |
214 |
Az alulműködő pajzsmirigy: Hashimoto-betegség |
214 |
A Graves-betegség |
216 |
Az autoimmun pajzsmirigybetegség és a glutén |
218 |
D-vitamin és AP |
221 |
Megelőzés és kezelés |
221 |
Szklerózis multiplex: egy testben az ellenséggel |
226 |
Az SM civilizációs betegség? |
226 |
D-vitamin és SM |
228 |
A táplálkozás szerep az SM-ben |
233 |
Szivárgó bél és SM |
235 |
Élelmi anyagokra adott autoimmun válasz és SM |
238 |
Paleolit táplálkozás és SM |
235 |
Élelmi anyagokra adott autoimmun válasz és SM |
238 |
Paleolit táplálkozás és SM |
243 |
Reumatoid artritisz: Köszönjük néked, Kolumbusz! |
249 |
Újkori vagy régi betegség az RA? |
249 |
Az RA kapcsolata a táplálkozással |
250 |
Dohányzás |
253 |
D-vitamin |
254 |
Omega-3 |
254 |
Az RA és a paleo |
255 |
Az elme betegsége |
261 |
Skizofrénia: a fordítva megült ló esete |
263 |
A skizofrénia diagnózisáról |
264 |
Különös eredmények a skizofrénia kapcsán |
266 |
A civilizáció hatása |
268 |
Skizofrénia és glutén |
270 |
Új utak a skizofrénia kezelésében? |
271 |
Hamis próféták |
273 |
Vércsoportdiéta: a pszeudotudomány újabb hajtása |
275 |
A vércsoportdiéta születése |
275 |
A lektinekről |
275 |
D'Adamo a vércsoportok keletkezéséről és elterjedéséről |
276 |
Betegségek és vércsoportok |
278 |
Étrendi ajánlások |
279 |
PH-csoda: a kilúgozott értelem |
281 |
Tényleg olyan veszélyesek a fehérjék? |
282 |
A mikrozimateória |
283 |
Sav-bázis és rák |
284 |
A tisztítókúra |
285 |
Miért hat? |
286 |
Jegyzetek |
287 |