Bárdossy László - A nemzet védelmében

Raktáron
Raktárkészlet:
4 db
Bárdossy László - A nemzet védelmében
állapot
ÚJ
550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft

Duna Könyvkiadó, Svájc - raktárkészlet kiárusítás

Részletek

A könyv első kiadása 1976-ban jelent meg a DUNA Könyvkiadó Vállalatnál Svájcban. A Bárdossy család hagyatékából került az eredeti, teljes kézirat a Kiadóhoz, „mint egyik legértékesebb dokumentuma hazánk világháború alatti történelmének” — írja az első kiadás előszavában dr. Esső Sándor (Brazília), a kézirat megküldője. E kiadás Bárdossy László mártírhalálának 50 éves évfordulóján jelent meg.

Az utolsó fél évszázad két nemzedéke hamis, elferdített, célzatos történelmi ismeretekkel rendelkezik, amelynek lényeges irodalma a II. világháború és az akkor szereplő politikusok, katonák ténykedéséhez fűződik. A korszak egyik legvitatottabb személyisége Bárdossy László, külügyminiszter, majd miniszterelnök, akinek kormányzási idejére esik hadbasodródásunk története.

Bárdossy Lászlót, mint „első számú háborús bűnöst” állították az ún. Népbíróság elé. Az elsőfokú tárgyalás ítélethirdetése előtt mondta el éles logikájú, jogilag megalapozott beszédét, amelyben az ellene felhozott vádakat visszautasítja, megcáfolja. Felvázolja a „trianoni korszak” magyar politikáját, amely kezdettől fogva az igazságtalan országcsonkítás elleni küzdelem volt.

Adatok
szerző
Bárdossy László
cím
A nemzet védelmében
alcím
Utolsó beszédei az ún. népbíróság előtt
kiadó
Duna Könyvkiadó Vállalat, Fahrwangen, Svájc
kiadási év
1976
oldalszám
135
kötés
puha kötés
megjegyzés
Duna Könyvkiadó, Svájc - raktárkészlet kiárusítás
kiegészítő információk
fóliázott példány!
Cikkszám
631741
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!