Atilla vagy Aetius? - Társasjáték

Nincs raktáron
Atilla vagy Aetius? - Társasjáték
állapot
ÚJ
3 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Atilla vagy Aetius?
Két személyes kártya alapú stratégiai társasjáték
Új Mani-fest Bt., 2007
3490.-
Részletek
Ki lesz a katalauni csata győztese? Atilla vagy Aetius?

Játékidő a játékmódtól függően: 40 - 120 perc - Életkor: 9 évtől - Játékosok száma: 2 - 12 - Tervezés, grafika, megvalósítás: Csanádi József -

Az "Atilla vagy Aetius" egy kártya alapú stratégiai társasjáték, amely híres katalauni csatát dolgozza fel. A játékot 2 személy játszhatja, de megegyezéssel akár csapatjátékban is játszható, és így két szövetség küzdhet egymással. A játékhoz nincs szükség előzetesen megszerzett ismeretekre, viszont bemutatja a népvándorlások korát, népeit, harci taktikáit.

A lehetőségeknek megfelelően igyekeztünk történelmileg pontosan bemutatni a népvándorlások korát. Ebből a korból nagyon kevés dokumentum maradt fent, elsősorban a görög Priszkosz rétornak, a 449. évi követség tagjának köszönjük ama nagybecsű útleírást, melynek révén Atilláról és koráról némi képet alkothatunk. Leginkább e dokumentumra támaszkodva írta meg Gárdonyi Géza A láthatatlan ember című történelmi regényét. A játék tervezésében sokat merítettünk ebből a regényből, így például bizonyos személyeket és a nevek írásmódját (Atilla, Priszkosz, Szangibán, Katalaun stb.)
Adatok
Cikkszám
482037
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!