Bános Tibor - Mosolyország

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Bános Tibor - Mosolyország
640 Ft
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Részletek

Bános Tibor Mosolyország c. kötete nyolcvan év színészanekdotáit, a magyar színháztörténet kiemelkedő alakjai megörökítő humoros történeteket kötötte csokorba. Az olvasó Ujházi Edétől Bajor Giziig, Blaha Lujzától Salamon Béláig több tucat híres színésszel találkozhat e kötet lapjain; valamennyi szereplő kedves emlékeket és legendákat idéz fel a publikumban.
Mosolyország, a színházak világa, az örök derű birodalma. Itt " a derű mindig jókedvet fakaszt, vége-hossza nincs a tréfába fojtott heccelődésnek és ugratásnak, és az infantilis, vásott rögtönzés nyomán petárdaszerű robbanások törik meg a máskülönben elviselhetetlen csöndet, űzik el az álmosító unalmat".
A színházi anekdota hálás műfaj, de éppen ezért tömérdek kontár viccműves hamisította ezeket a történeteket. Bános Tibor e könyvében olyan anekdotákat írt meg, melyek valóságos helyzeteket tartalmaznak, és felismerhetően kapcsolódnak színháztörténetünk egyik vagy másik korszakához. S mivel nem viccantológiát, hanem színháztörténeti gyűjteményt állított össze, szereplői és történetei mögé, ha csupán szűkszavúan is, de odaillesztette a hátteret, a kort, melyben az anekdoták hősei, a közönség dédelgetett kedvencei éltek.

Adatok
szerző
Bános Tibor
cím
Mosolyország
alcím
Nyolcvan év színészanekdotái
kiadó
Minerva Kiadó
kiadási év
1988
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
260
kötés
vászon kötés védőborítóval
ISBN
963-223-413-8
kiegészítő információk
Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Cikkszám
432744
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!