Bertrand Meyer-Stabley - Az igazi Ingrid Bergman

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Bertrand Meyer-Stabley - Az igazi Ingrid Bergman
800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

Ingrid Bergman élete az egyik legmozgalmasabb a XX. századi sztárok élete között. Kétéves korában elvesztette édesanyját. Megfeszített munka nyomán hamar nemzetközi hírnévre tesz szert, elhagyja szülőhazáját, Svédországot, és Hollywood királynőjévé válik. Ki gondolta volna, hogy az angyalarcú színésznő hamarosan megbotránkoztatja az embereket?
Beleszeret a szintén házas Roberto Rossellini rendezőbe, elhagyja férjét és gyermekét, és ezzel a korabeli társadalom szemében a legnagyobb hibát követi el. A színésznő, akit addig imádtak, a bűnös és elkárhozott nő szinonímájává válik, Kitartásuknak köszönhetően, miután Rossellinivel mindketten elváltak, megházasodnak. Együtt több olyan filmet forgatnak, amelyek meghatározzák a hetedik művészet egy korszakát. Mielőtt a viszályok miatt elválnak, három közös gyermekük születik.
Ingrid Bergman továbbra is több filmben tündököl. Elképesztő életvidámságán csak a szörnyű rák képes felülemelkedni, amely ellen éveken keresztül hősiesen küzd, s amely idő előtt, 1982-ben elragadja az élők sorából.
Bertrand Mexer-Stabley számos visszaemlékezés és kiadatlan levelezés alapján lendületesen tárja elénk ezt a megkapó élettörténetet arról a nőről, akinek ragyogóan tiszta arca mögött vasakarat rejtőzik.
A félig francia, félig ír Bertrand Meyer-Stabley több életrajza közül magyarul is olvashatók a következők: Az igazi Jackie Kennedy, Az igazi Grace Kelly, János Károly spanyol király és Zsófia királyné, Az igazi Marilyne Monroe, Az igazi Audrey Hepburn, Az igazi Sophia Loren, Soraya, az elátkozott hercegnő. Több francia (Elle) és külföldi újság munkatársa.

Adatok
szerző
Bertrand Meyer-Stabley
cím
Az igazi Ingrid Bergman
kiadó
Jószöveg Műhely Kiadó
kiadási év
2006
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
237
kötés
puha kötés
ISBN
963-7052-36-4
sorozatcím
Az igazi...
kiegészítő információk
Néhány fekete-fehér fotót tartalmaz.
Cikkszám
663986
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Előszó 7
Svédország 9
Hollywoodi kezdetek 27
Elismerés 34
A Casablanca és más klasszikusok 45
Melankólia 58
Hitchcock és egy love strory 68
"Jeanne d'Arc" 82
Rossellini 96
"Stromboli" 109
Házasság és szülés olasz módra 129
Rossellini asszony 140
Némi boldogság 149
Csalódások 164
Újabb házasság 176
Derűs évek 190
Családi gondok 197
Bátorság és könnyek 204
Búcsú 214
Függelék 227
Csillagállás 229
Filmek 230
Színházi szerepek 236
TV-filmek 238
Bibliográfia 239
Köszönetnyilvánítás 240