Beszéljünk erről...Szexuális ismeretterjesztő könyv

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Beszéljünk erről...Szexuális ismeretterjesztő könyv
400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Gyarmati Tamás
Beszéljünk erről...
Szexuális ismeretterjesztő könyv
antik (Adolesz Könyvkiadó), 1994
136 o., puha kötés, jó állapotú
400.-
Részletek
A könyv első kiadása 1994-ben volt. Szakemberek körében (szülész-nőgyógyász, pedagógus, védőnők) nagy népszerűségnek örvend azóta is. A könyv előnyének tarják, hogy nyelvezete egyszerű, idegen szavak és kifejezések használata nélkül tárgyal minden fejezetet. Nem terjengős, ugyanakkor mindenről szól, amit fontos tudni a párkapcsolattól a fogamzásgátláson át a rákszűrésig.

A könyvet minősíti, hogy 1995 óta ez a magyar védőnői szolgálat hivatalos kézikönyve, a védőnők és ifjúsági nevelők nagy megelégedésére.

Fontosnak tartjuk, hogy ez a könyv meglegyen minden serdülõnek, hogy átfogó ismerete legyen a kérdésről, illetve bármikor elővehesse, ha problémája, kérdése lenne. Úgy gondoljuk, hogy mivel ezt a kérdést tabuként kezeli a társadalom, nem a gyerekekre kell bízni a döntést, hogy kérik-e a könyvet vagy sem. Hiszen ha az osztályfőnök ismerteti a könyvet és elmondja, hogy hasznosnak tartaná a tanulóknak azt, és megkéri, hogy jelentkezzen az, aki kéri, alig pár gyerek fogja feltenni a kezét. Miért? Mert egyik része valóban úgy gondolja, hogy ő mindent tud, neki nem lehet újat mondani. A másik egyszerűen szégyelli feltenni a kezét, mert így azt gondolják róla, hogy őt érdekli ez a téma, vagy ezzel ismeri el, hogy tájékozatlan. Szerencsésebb, ha a pedagógus – a gyerekek érdekében – dönt, és beszerzi a könyvet – ezt, vagy valamely másikat – nekik. Alapítványunk 1995 óta minden évben felajánlja kedvezménnyel a könyvet az általános és középiskoláknak.
Adatok
Cikkszám
766638
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!