Deliága Éva, Lovász Hajnalka - Mit kezdjünk a szorongással? - Pszichológiai útmutató + félelemoldó mesék

-30%
Nincs raktáron
Deliága Éva, Lovász Hajnalka - Mit kezdjünk a szorongással? - Pszichológiai útmutató + félelemoldó mesék
állapot
ÚJ
ISBN
9786155932014
2 890 Ft
2 023 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

A nagy sikerű Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv folytatásában a pszichológus-pedagógus szerzőpáros a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget.
Anyaként vagy apaként nagyon rossz érzés átélni, ha a gyermek fél, nem érzi biztonságban magát, elakad, vagy teljesítményét indokolatlan gátlások blokkolják. Fontos, hogy a szülő ilyenkor képes legyen oldani ezt a kellemetlen testi-lelki tünetekkel járó állapotot. Mivel az egyszerű biztatás nem mindig éri el a célját, Deliága Éva kidolgozott egy olyan szempontrendszert, mely a különböző személyiségű gyermekek szorongását helyzethez illően más-más módszerrel kezeli.
A pszichológiai útmutatóban a gyermeki szorongás lélektanáról, illetve a mindennapi gyakorlatban jól használható módszerekről olvashat. Arra is találhat példákat, hogy mi az, ami hosszú távon ártalmas lehet a gyermek egészséges személyiségfejlődésére, még akkor is, ha elsőre hatékonynak tűnik.
A Lovász Hajnalka által írt mesék pedig a felvázolt módszereket csomagolják humoros, kalandos állattörténetekbe, melyekből a gyermek új megoldásokat kaphat félelme, szorongása enyhítésére. A bájos figurancs állatkák varázslatos történetei észrevétlenül - nem tanmese jelleggel! - formálják a gyermek mindennapi helyetekhez való nyitott, pozitív hozzáállását, fejlesztik empátiakészségét, bővítik érzelmi szókincsét.

Adatok
szerző
Deliága Éva, Lovász Hajnalka
cím
Mit kezdjünk a szorongással?
alcím
Pszichológiai útmutató + félelemoldó mesék
kiadó
Kulcslyuk Kiadó
kiadási év
2019
oldalszám
144
kötés
kemény kötés
Cikkszám
572696
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!