Déry Tibor - Felelet 1-2

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Déry Tibor - Felelet 1-2
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963150509X
1 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

Déry Tibor nagysikerű regénye két ember útját követi nyomon. Az egyik Köpe Bálint, egy kistarcsai kastély özvegy házmesternéjának fia, a másik különös, sőt különc férfi: Farkas Zeno professzor, a világhírű tudós. A professzor és a fiatal munkás a társadalom két ellenkező pólusán áll, de a maguk módján mindketten megsínylik a kor nyomorúságát: Bálintot a nyomor, a gazdasági válság, a munkanélküliség sújtja, Farkas Zenót a Horthy-Magyarország, a fasizálódó Európa szellemi közviszonyai nyomasztják.
A regény két hőse a magyar irodalom emlékezetes, nagy alakjai közé tartozik. Rendkívüli lélektani tudással, árnyaltan megrajzolt figurájuk köré kristályosodik ki a kor magyar valóságának sok problémája, a pontosan megrajzolt vagy éppen csak jelzett mellékalakok részint társadalmi magatartás-lehetőségeket, részint egyéni, személyes választásokat testesítenek meg.
A Felelet, kiváltképp második kötete, megjelenéskor viták kereszttüzében állt. Ma már, új kiadások és fordítások, a mű népszerűsége nyomán - e viták letűntével - bizonyosan tudjuk, hogy újabb irodalmunk maradandó, értékes alkotása.

Adatok
szerző
Déry Tibor
cím
Felelet 1-2
kiadó
Magvető Könyvkiadó-Szépirodalmi Könyvkiadó
kiadási év
1975
oldalszám
1079
kötés
kemény kötés védőborítóval
megjegyzés
védőborító kopottas
Cikkszám
963150509X
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!