Dolák-Saly Róbert - Szászi Móni - Boborján

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
 Dolák-Saly Róbert - Szászi Móni - Boborján
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-07-7698-7
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft

Boborján, teljes nevén Pandacsöki Boborján földi megjelenésének módjáról számos tudományos elmélet született, melyek közül három tűnik a legvalószínűbbnek. A radikális Peca-verzió szerint Boborjánt egy tóból fogták ki. A vízből kijönni nem akaródzó fura lényt a horgász - hosszú fárasztás után - kihúzta és megszárította, majd látva, hogy nem hal, útjára engedte.
A Peca-halfogás hívei azt tartják, hogy Boborján száját az abba beakadó horog alakította mai formájára. Ellenzői az elmélet hiányosságaként róják föl, hogy Boborján száján nem található semmilyen heg vagy forradás, amely a horog ejtette seb maradványaként ott kellene, hogy legyen.

Részletek

Tisztelt Olvasóbíróság!
Minősített bűnesettel állunk szemben. Engedelmükkel ismertetem a tényállást. Elsőrendű vádlott Pandacsöki Boborján már évek óta megfigyelés alatt áll. Felszólításunkra nem volt hajlandó igazolni magát, azzal az olcsó kifogással, hogy nincs személyi igazolványa. Súlyosbító körülmény, hogy - mint mondja - őt ez nem is érdekli, merthogy a szóban forgó okmány nem ehető (sem céklával, sem csokiöntettel).
Pedig Boborján kézzel foghatóan valós személy: Dolák-Saly Róbert álnéven fejti ki színpadi és írásos tevékenységét. Tettestársa, Szászi Móni másodrendű vádlott bujtogatásban, bűnpártolásban marasztalható el.
Az elkövetők írásaikban nem átalottak a humor eszközeihez folyamodni. Sőt: aljas szándékkal illusztrációkat csempésztek az önmagukban is botrányos szövegek közé. Mi több: ártatlan, védtelen állatok rajzoltak és fényképeztek le!
Kérem a tisztelt olvasóbíróságot, hogy a felsorolt vádpontok figyelembevételével a kiszabható legsúlyosabb büntetést rója ki az elkövetőkre: irgalmatlanul olvassa és nézegesse őket, ahol éri!
A szerkesztőügyész

Adatok
szerző
Dolák-Saly Róbert - Szászi Móni
cím
Boborján
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
2004
oldalszám
228
kötés
kemény kötés
Cikkszám
918202
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!