Dr. Horthy László - Monte Grappától a tengerig - Olasz front, albániai fogolytábor

Nincs raktáron
Dr. Horthy László - Monte Grappától a tengerig - Olasz front, albániai fogolytábor
állapot
ÚJ
ISBN
9789639836341
RRP: 2 500 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 250 Ft
A vásárlás után járó pontok: 23 Ft
Részletek

Izgalmas I.világháborús hadinapló, az iskolapadból egyenesen az olasz harctérre kerülő, Balassagyarmatról származó fiatalember tollából, aki élete alkonyán elkerülhetetlen szükségnek érezte az utókorra hagyni front-élményeit.

"Igen, ez a háború, ez a fogság, ez a hazától, a szeretteinktől való kényszerű, erőszakos, állandó életveszéllyel megterhelt távollét, a halálba vagy legalábbis a halálközeliségbe tett Nagy Kirándulás. Szerzőnk 1921-ben éppúgy emlékezett és emlékeztethetett, mint 1957-ben vagy 1964-ben. Elénk vetítve, kibeszélve és megörökítve, amit átélt - nem önként, de rengeteg szenvedés, megpróbáltatás, gyötrelem tanújaként-részeseként. Hogy őt magát idézzük: de hát így akarta a sors.

"Az ember pedig mindig ott áll, kényszerűen és figyelve, a történések középpontjában, odavetetten és sokadmagával is magányosan." (Idézet Domonkos László Előszavából és összefoglalójából)

Mire a falevelek lehullanak, a fiúk hazatérnek. mondta a bölcs császár.

Ezekben a napokban töltötte be 15. életévét egy magas szőke fiú, a mainál kétszer nagyobb Nógrád vármegye egykori székhelyén, Balassagyarmaton. Egész nap nézegette a menetelő katonákat, akik a Monarchia színes egyenruháiban különböző nyelven vígan énekeltek és reménykedtek. Apja soha katona nem volt, politikával nem foglalkozó négy gyermekes vármegyei tisztviselő ekkor mondta a legidősebb gyermekének, a magas szőke fiúnak: még Téged is el fognak vinni. (Idézet Horthy Ákos, a szerző fiának utószavából)

Adatok
szerző
Dr. Horthy László
cím
Monte Grappától a tengerig
alcím
Olasz front, albániai fogolytábor
kiadó
Fríg Kiadó
kiadási év
2016
oldalszám
207
kötés
puha kötés
Cikkszám
814765
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!