Rápli Györgyi, Szabó Katalin - Énekeskönyv 7.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Rápli Györgyi, Szabó Katalin - Énekeskönyv 7.
állapot
ÚJ
ISBN
9789633282793
1 220 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

Az Énekeskönyv 5-8. tankönyvcsalád elsődlegesen az örömteli éneklést és az élményt keltő zenehallgatást tartja a fókuszban. Célja az általános zenei műveltség kialakítása, az esztétikai-művészeti kompetenciafejlesztés, és a tantárgyközi kapcsolatok kialakítása.

A NAT és az új kerettanterv koncepcionálisan, a szerzők pedig szakmai hitvallásból képviselik ezt. A tankönyvcsalád minden könyve a szintézisteremtés igényével kapcsolódik a társművészetekhez, az irodalomhoz, a néprajzhoz, a tánchoz, a történelemhez, a földrajzhoz, a kultúrtörténethez és az informatikához. A korszerű tanulási módszerek sokszínű alkalmazásával bőséges feladatot kínál a népzenei és a műzenei anyag, valamint a zeneelméleti tudás játékos elsajátításához. Igenváltozatos a zenei stílusok, a korszakok és a műfajok bemutatásában, és ötletadó a megtapasztalt élmények feldolgozásában. A Kodály-féle elveket követve énekes alapúak a tankönyvek, melyek igényesen válogatott népzenei anyagot, az értő zenehallgatást segítő, énekelhető műzenei szemelvényt, klasszikus dalanyagot és populáris zenei szemelvényt is tartalmaznak. Az egyszólamú választék mellett segítik a kánonéneklést, a többszólamúság bevezetésével erősítik a társas éneklést.

Tankönyveink szerkezetében a háttérszínnel megkülönböztetett oldalakon a „kiegészítő” anyag található. Az a tananyag, amelyet bár fontosnak tartunk, idő hiányában lehetséges, hogy nem sikerül teljes mértékben megtanítani, elsajátíttatni. A fehér oldalak tartalmazzák a kerettantervi követelményeket, valamint azokat a dalokat, elméleti tudnivalókat, amelyeket úgy gondolunk, hogy minden gyereknek hasznos lenne ismernie. A háttérszínnel jelölt oldalak tehát az adott tananyagtartalom elmélyítését szolgálják, illetve gazdagítják azt ott, ahol az óraszámok tekintetében lehetséges a heti többszöri (1,5-2 óra) találkozás.

Tankönyveinkben számos ötletet adunk a befogadás és a reprodukció játékos megoldására. A legfontosabb számunkra az értékes zene megszerettetése, a zenei műveltség megalapozása, az ízlésformálás a tantárgyi koncentráció előhívásával. Hangsúlyosan felvállaljuk a társművészeti kapcsolódások dominanciáját, a korszerű didaktikai elvek érvényesülését, a változatos munkaformák és a személyre szabott módszerek alkalmazásának szükségszerűségét. De a legfőbb hangsúlyt a gyerekek tevékenykedtetésére helyezzük. Énekeljenek, játsszanak, improvizáljanak a diákok minél többet, azaz ők legyenek az énekórák főszereplői.

Adatok
szerző
Rápli Györgyi, Szabó Katalin
cím
Énekeskönyv 7.
kiadó
Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
kiadási év
2018
oldalszám
96
kötés
puha kötés
Kiadói kód
AP-072003
Cikkszám
9789633282793
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!