Eric Knight - Sam Small csodálatos élete

Nincs raktáron
Eric Knight  - Sam Small csodálatos élete
állapot
antikvár könyv, közepes állapot
ISBN
963-11-1147-4
600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

"De egy éjszaka, amikor felébredt, Mully éppen olyan mélyen aludt, mint egy egyiptomi múmia. Lábujjhegyen kikelt ágyából hálóingben, és nekifogott. Néhány óra hosszat röpködött a szobában, kerengett, sikló repülést csinált, kanyarokat vett, amint jólesett neki. Érdemes volt látni, mert Sam most már oly egyenletesen repült, mint egy albatrosz. Csak felemelte a tenyerét, és bekanyarodott; kicsit behajtotta a térdét, és meredeken felemelkedett. Mindez egész természetesen jött, és valami vad eksztázis fogta el.
Ezután minden éjszaka, mialatt Mully aludt, körülszáldosott a házban, ügyesen befordult a sarkoknál, keresztülvitorlázott az ajtókon, leereszkedett, hogy már csak egy hüvelyknyire volt a szőnyegtől, azután hirtelen ismét felemelkedett.
Kezdett nehéz feladatokat kitűzni maga elé. Mert furcsa módon mindazok a mozdulatok, amelyeket egy madár tesz repülés közben, természetesen jöttek, de ki kellett spekulálnia azokat a repülési manővereket, amelyeket a repülőgép szokott végrehajtani. Így eszelte ki a hurkot, a stukák lebukását meg miegymást.
Végül már kitűnően ment minden. De éppen ez a vágya sodorta bajba, hogy ne csak a madárral, hanem a repülőgéppel is felvehesse a versenyt."

Adatok
szerző
Eric Knight
cím
Sam Small csodálatos élete
kiadó
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
kiadási év
1978
oldalszám
213
kötés
kemény kötés
kiegészítő információk
Illusztrációkkal.
Cikkszám
995571
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Előszó 5
Minden jenki hazudik 9
A vasgyúró 22
A repülő yorkshire-i ember 47
Sam Small kuvasza 129
Sam, a rendőr és a csúf kuvasz 186