Eric Knight - Sam Small csodálatos élete

Nincs raktáron
Eric Knight  - Sam Small csodálatos élete
600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

"De egy éjszaka, amikor felébredt, Mully éppen olyan mélyen aludt, mint egy egyiptomi múmia. Lábujjhegyen kikelt ágyából hálóingben, és nekifogott. Néhány óra hosszat röpködött a szobában, kerengett, sikló repülést csinált, kanyarokat vett, amint jólesett neki. Érdemes volt látni, mert Sam most már oly egyenletesen repült, mint egy albatrosz. Csak felemelte a tenyerét, és bekanyarodott; kicsit behajtotta a térdét, és meredeken felemelkedett. Mindez egész természetesen jött, és valami vad eksztázis fogta el.
Ezután minden éjszaka, mialatt Mully aludt, körülszáldosott a házban, ügyesen befordult a sarkoknál, keresztülvitorlázott az ajtókon, leereszkedett, hogy már csak egy hüvelyknyire volt a szőnyegtől, azután hirtelen ismét felemelkedett.
Kezdett nehéz feladatokat kitűzni maga elé. Mert furcsa módon mindazok a mozdulatok, amelyeket egy madár tesz repülés közben, természetesen jöttek, de ki kellett spekulálnia azokat a repülési manővereket, amelyeket a repülőgép szokott végrehajtani. Így eszelte ki a hurkot, a stukák lebukását meg miegymást.
Végül már kitűnően ment minden. De éppen ez a vágya sodorta bajba, hogy ne csak a madárral, hanem a repülőgéppel is felvehesse a versenyt."

Adatok
szerző
Eric Knight
cím
Sam Small csodálatos élete
kiadó
Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
kiadási év
1978
állapot
antikvár könyv, közepes állapot
oldalszám
213
kötés
kemény kötés
ISBN
963-11-1147-4
kiegészítő információk
Illusztrációkkal.
Cikkszám
995571
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Előszó 5
Minden jenki hazudik 9
A vasgyúró 22
A repülő yorkshire-i ember 47
Sam Small kuvasza 129
Sam, a rendőr és a csúf kuvasz 186