Eva Kapfelsperger, Udo Pollmer - Halál a konyhában - Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban

-30%
Raktáron
Raktárkészlet:
3 db
Eva Kapfelsperger, Udo Pollmer - Halál a konyhában - Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban
2 950 Ft
2 065 Ft
Kezdete: 2019.04.22   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 41 Ft
Részletek

Egy krimit parancsolnak? Tessék: aflatoxinok a paprikában, tisztítószer a tojásban, higany a tonhalban, rákkeltő anyagok a kolbászban, dioxin a tejben, DDT az anyatejben - a modern élelmiszer-termelés és élelmiszer-feldolgozás árnyoldalai.

Adatok
szerző
Eva Kapfelsperger, Udo Pollmer
cím
Halál a konyhában
alcím
Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban
kiadó
Kétezeregy Kiadó
kiadási év
2008
állapot
ÚJ
oldalszám
388
kötés
kemény kötés
ISBN
9789639904019
Cikkszám
508907
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

A kiadó előszava ......................................10
Vegyszerek a táplálékunkban - anno 1982 ..................13
Vegyszerek a táplálékunkban - .......................15
egészségügyi kockázat vagy államtitok? .................15
A feketepiac..........................................19
Egy levél a Szövetségi Nyomozó Hivataltól............19
A kereskedők....................................20
...és ügyfeleik...................................23
Amikor az állam falaz...................................25
Hús ...............................................28
Terítéken a gyógyszertár: gyógyszerek mint hizlalószerek . . .28
Nemi hormonok - fogamzásgátló a jószágnak.........28
A tenyésztőnek semmi se drága: a béta-agonisták ......41
Dagadó belek és vastag irha - a thyreosztatikumok .....44
Szíverősítők a disznóknak - a glucocorticoidok........45
A disznóság az antibiotikumokkal...................46
Lelki segély a sertésnek - a pszichopharmatikumok.....55
Legújabb ajánlatunk - a béta-blokkolók..............60
Baj van a vajjal - a takarmányozás .....................63
Műtrágya a teheneknek - például a karbamid .........63
Valami bűzlik... - a fekália ........................64
Hogy az íze is jó legyen - a takarmányaromák .........65
Amikor a nyúl a fűbe harap - környezeti mérgek
és radioaktivitás ...........................67
Könnyelműen bánunk a nehézfémekkel..............67
A statisztikai méregtelenítés .......................70
Már a nyúlcipő sem segít - a növényvédő szerek .......74
Csak úgy sugározták a bonniak - a radioaktivitás.......76
A sugárkárosodás csak rossz vicc lenne? .............79
Mit tegyünk? Fogyasztói tanácsok .....................92
Néhány szó a fogyasztóknak szóló tanácsokról ........92
Húsellátás első kézből............................95
Húsvásárlás - helyesen ...........................96
Nem csak hússal él az ember...........................100
Az állattenyésztés - a politika egyik eszköze..........100
A túlzott húsfogyasztás mint rizikófaktor............101
Mennyi húsra van szüksége az embernek?...........104
Felvágottak, kolbászok, szalámik ........................106
Süssünk, süssünk valamit... - adalékanyagokkal.........106
Bőrke, zsír és víz. Az emulgeálószerek ..............110
A „vizes" disznók és a foszfát .....................111
A citrát - az alternatív megoldás? ..................117
Megfűszerezik a nyelvünket? - Az ízfokozók .........118
A „gépbarát" felvágott - az antioxidánsok............120
Minőség helyett mennyiség - a cukor...............123
„Új színben" egy régi tradíció. A pácolás -
nitrát, nitrit és nitrózaminok ................123
Tartósítás helyett egészségkárosítás?
Módszerek és eszközök ....................142
Forró füst és rideg számítás - a használtgumihasznosítástól a folyékony füstig.............142
A kolbász meg a héja - vegyi tartósítószerek..........150
Húspuhítók. Mindent a „forgalom növeléséért".......157
Mit tehetünk? Tanácsok a fogyasztóknak ..............159
Tojás és baromfi.....................................161
Tyúkól vagy tojósketrec? ...........................161
A tyúk mint tojásautomata .......................161
A tudomány a politika „szolgálatában"..............162
A lehető legolcsóbb termék - igen nagy áron.........164
Kényszerű illegalitás - a gyógyszerek ..................166
És még mindig a tojásról - itt valami bűzlik.............172
Tisztítószer a reggeli tojásrántottában - „tiszta" őrület . .172
Krómozott takarmány...........................174
Centrifugázott tojások ..........................1
A baromfi és az élelmiszer-mérgezések................ISO
Mit tegyünk? Fogyasztói önvédelem ..................182
Hal ...............................................184
Ami az „idegeinkre megy": a nehézfémek............184
Halpusztulás: okok és hatások ....................1
A vizek „észrevétlen elszennyeződése" -
a toxikus összhelyzet ......................202
Haltenyésztés nagyüzemi módszerekkel............208
Gyári halkészítmények...........................213
Egy készétel a bíróság terítékén....................216
Mit legyünk? Fogyasztói önvédelem ..................219
Tej................................................225
A tej - élet, erő, egészség? Káros anyagok ...........225
„A természet mérgei": a mikotoxinok...............236
A gépbarát tőgy: a gyógyszerek segítenek ............242
Minőségi tej - annyira tiszta, hogy már szennyezett? . . .246
Tejgyártás ....................................248
Tejtípusok....................................253
A tartós tej - nem jó üzlet........................254
Nyers tej: hivatalos pánikkeltés....................256
Mit tegyünk? Fogyasztói önvédelem ..................263
A tej értékéről .................................263
A tej minősége.................................265
Az anyatej: külön fejezet............................267
A szoptatás - rovarirtás a saját gyermekben? .........267
Egy súlyos probléma: nehézfémek a csecsemőknek .. .269
Van még értelme a szoptatásnak?..................271
Fogyasztóvédelem - védelem a fogyasztóval szemben ........274
Élelmiszertörvényünk szigorúan fogyasztóbarát ......274
Esettanulmány: műanyag csomagolóanyagok.........278
Az élelmiszerek minősége..............................281
A megfőzött békáról szóló hasonlat ................281
Táplálékunk - merre tartunk? ....................282
„Minőség alacsony áron" ........................283
Minőségi kritériumok...........................28.
„A valóság tesztelése" ...........................300
Bioélelmiszer........................................304
Az ökológiai mezőgazdaság:„szabotázs az élet ellen" ......304
Bioélelmiszer: a különbségek ........................308
Újdonság Brüsszelből: az EK-rendelet ..............319
Mit kell tennünk? 12 követelés .........................321
1. A gyakorlatnak megfelelő egészségügyi vizsgálatok .....321
2. Következetes egészségvédelem .....................322
3. Elsőbbség az embernek és a környezetnek............323
4. Kevesebb adalékanyag............................326
5. Teljes körű feltüntetési kötelezettség................327
6. Kötelező minimális minőség.......................329
7. A kereskedelmi kategóriák felülvizsgálata.............330
8. Hatékony élelmiszer-felügyelet.....................331
9. Az élelmiszerjog végrehajtása ......................332
10. Független fogyasztói tájékoztatás ..................333
11. Biológiai élelmiszer.............................334
12. A kereskedelmi hatalommal való visszaélés ellenőrzése .335
Egy szavazat a vitában
Jegyzetek
Tárgymutató