Fazekasné Fenyvesi Margit - A beszédhanghallás fejlesztése óvodában, iskolában

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Fazekasné Fenyvesi Margit - A beszédhanghallás fejlesztése óvodában, iskolában
állapot
ÚJ
ISBN
9789636974916
2 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek

2021-ben átdolgozott új kiadás.

A beszédhanghallás készségének fogalmáról, jelentőségéről a pedagógusok és a szülők a DIFER programcsomag beszédhanghallást mérő tesztje segítségével tájékozódhatnak. A fejlesztés tervezéséhez a 2006-ban megjelent A beszédhanghallás fejlesztése 4-8 éves életkorban c. könyv kínált módszertani segédanyagot. Nagyobbrészt az iskolába készülő óvodásokra fókuszált, mint ahogy a DIFER programcsomag is a beiskolázási esélyegyenlőség növelésére készült.

A játék- és feladatgyűjtemény új kiadása bővíti a készség megismerésének lehetőségét, és még ennél is többet kínál. A fejlesztés tervezése a kiscsoportos óvodáskortól kezdődik és folytatódik az első osztálytól a hatodik osztály végéig.

A helyesírás nem csupán szabályok összessége, hanem készség- és képességalapja is van. Azon is múlik, hogy a tanulók a saját ejtésük alapján hogyan ítélik meg a beszédhangok tulajdonságait.

Az önálló ejtési szituációban a fonémadöntés minősége mérhető a FON-E felmérőlapok használatával, amely a könyv kivehető melléklete. A részletes felmérési útmutatót a könyv tartalmazza, a mérés jegyzőkönyve letölthető a kiadó honlapjáról. A mérés pontos képet ad az iskoláskorú tanulók fonológiai tudásának szintjéről és összetevőiről.

A könyv a DIFER programcsomagot megálmodó és megszervező Nagy József szemléletét követi, célkitűzéseiben arra ráépül, de célközönségében, a mérés felvételi módjában és a kapott adatok értelmezésében már eltér attól.

A kézikönyv használatát és a fejlesztést nagymértékben segíti az MS-9328 raktári számú Hívókép- és szókártyagyűjtemény.

Adatok
szerző
Fazekasné Fenyvesi Margit
cím
A beszédhanghallás fejlesztése óvodában, iskolában
kiadó
Mozaik Kiadó
kiadási év
2021
oldalszám
164
kötés
puha kötés
raktári szám
MS-9326
Cikkszám
9789636974916
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!