Földi Pál - Janicsárok szép napjai - Török hadtörténet

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Földi Pál - Janicsárok szép napjai - Török hadtörténet
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-963-375-541-9
600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

Aztán tompa dobszó jelezte, hogy jönnek a janicsárok. A nyílegyenes kék zubbonyok végeláthatatlan sorai kápráztatták a vezírek sok hadat látott szemét. Egyszerre csörrentek a menetelő katonák oldalán az éles jatagánok. Széles vállukon mozdulatlanul villództak a súlyos muskéták. Rövid csizmás lábuk egyszerre lépett. Ércből faragott, komor, barna katonaarcuk mozdulatlan volt. A lépések dörgő ütemére egyszerre rezzent a magas, hátrahajtó, fehér süvegeken a strucctoll. A janicsár aga, aki a szultán lovának zabláját tartotta, elragadtatottan kiáltott fel: - Begtas kertjének győzhetetlen virágai!
Bizánc sok ostromot megért és diadalmas falain, ahol most a tolongó nép között genovai, velencei, német zsoldosok álltak, a bámulat és félelem halk moraja csapott fel: - A világ legjobb katonái!
A hódító Oszmán Birodalom ezen elit katonáit mutatja be könyvünk, attól kezdve, hogy az elrabolt keresztény gyermekekből a fanatikus Begtas dervis "Allah éles kardját" kovácsolta belőlük egészen "végnapjaikig", amikor is II. Mahmud szultán egy török "hosszú kések éjszakáján" megsemmisítette szervezetüket, amely már állam volt az államban. A janicsárok létrejöttét, harcait és végnapjait bemutató könyv szolgál keretül, hogy megismertessen bennünket az iszlám kialakulásával, villámgyors terjedésének titkával. Ezzel egyidejűleg bepillantást nyerünk a szultánok szerájban zajló magánéletébe, a csillogó felszín alatt, a hatalomért folytatott harc, olykor igencsak kegyetlen küzdelmeibe

Adatok
szerző
Földi Pál
cím
Janicsárok szép napjai
alcím
Török hadtörténet
kiadó
Anno Kiadó
kiadási év
2008
oldalszám
199
kötés
puha kötés
Cikkszám
956007
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!