Frederick Myatt - Korszerű kézifegyverek

Nincs raktáron
Frederick Myatt - Korszerű kézifegyverek
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-327-213-0
4 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 46 Ft
Részletek

Az utolsó száz évben a világ hadseregeinek rendelkezésére álló kézifegyverek gyors és lenyűgöző fejlődésének lehettünk tanúi. A háború menetét az olyan új fegyverek mint a géppuska, géppisztoly és automata karabély megváltoztatták, de a korszerű harceljárások is új, olyan fegyvereket követeltek, amelyek képesek voltak a kor katonáinak igényeit kielégíteni.
Ez a könyv a múlt század óta kifejlesztett és használt legfontosabb kézifegyverek színes katalógusa. Minden fegyvert különleges eljárással fényképeztünk le. A színes képek egy dupla oldalon találhatók, a fegyver harcászati-technikai adataival és fejlesztésének rövid történetével együtt. A lőfegyver-kategóriába a géppuskát, géppisztolyt, puskát és karabélyt, pisztolyt és revolvert, valamint a kézi páncéltörő fegyvereket soroltuk. Minden fejezet egy áttekintéssel kezdődik, amely bemutatja a különböző típusú lőfegyverek történetét, egy különleges színes metszeten pedig az látható, hogyan működnek.

A kötet több mint 170 lőfegyvert, néhány ismert, s talán kevésbé ismert típust tartalmaz. - A szerző a ritka prototípusokat is bemutatja, amelyek soha nem kerültek tömeggyártásra, mindazonáltal jelentősen befolyásolták a fegyverek fejlesztését. Ez a könyv kiemelkedő az illusztráció minőségét, a szöveg hitelességét tekintve, és bizonyosan nélkülözhetetlen darabjává válik minden haditechnikát kedvelő olvasó könyvtárának.

Adatok
szerző
Frederick Myatt
cím
Korszerű kézifegyverek
kiadó
Zrínyi Kiadó
kiadási év
1993
oldalszám
235
kötés
kemény kötés védőborítóval
kiegészítő információk
Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Cikkszám
526380
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A géppuska 10
A géppisztoly 100
Puskák és karabélyok 146
Revolverek, pisztolyok 192
Kézi páncéltörő fegyverek 224
Irodalom 237
Tárgymutató 239