Gyöngyöshalászi Takách Gyula - Vadászösvényeken

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Gyöngyöshalászi Takách Gyula - Vadászösvényeken
állapot
ÚJ
ISBN
9789632675220
RRP: 2 800 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

2 380 Ft
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Részletek

Gyöngyöshalászi Takách Gyula azon nimródok közé tartozott, akik nemcsak a vadászterületeken, de az írói berkekben is biztonsággal kiismerték magukat. Az itt közzétett vadászemlékei könyv alakban 1930-ban jelentek meg első ízben. Szerzőjük a Magyar Vadászújság főszerkesztője volt, annak 1917-es megalakulásától kezdve. A Nimród méltó riválisának számító lapot a Magyar Vadászok Országos Szövetsége adta ki, és elsősorban vadászati, vadtenyésztési és vadászgazdaságpolitikiai kérdésekkel foglalkozott.
"Róttam... az ország középhegységeit, havasait... Volt területem a Visegrádi-hegységben, a Börzsönyi hegyekben, Arad megyében, Máramarosban; nem ösmertem fáradtságot, távolságot, nélkülözést; megtanultam kúszni, mint a kígyó, elsajátítottam a szarvasok nyelvét..." - írja egy helyütt a szerző.
A szarvascserkészetek mellett dámvad-, őz-, zerge-, vaddisznó-, császármadár- és nyírfajdvadászatokról, sőt pisztránghorgászatról is megemlékezik könyvében, önmagáról pedig olyan vadászként vall, akit "mindig égő vadászszenvedély ösztökél, biztat" melynek "ki nem alvó oltára új meg új áldozatot követel", s akinek ugyanakkor "öröme nem az öldöklés, a szenvedésgyártás, hanem az élő vadban való gyönyörködés és a vadászmesterkedés."

Adatok
szerző
Gyöngyöshalászi Takách Gyula
cím
Vadászösvényeken
alcím
A Duna medencéjétől a Kárpátokig
kiadó
Lazi Kiadó
kiadási év
2021
oldalszám
224
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789632675220
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!