Kay Scarlett - Egy falat... Marokkó

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kay Scarlett - Egy falat... Marokkó
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963704681X
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Marokkó termékeny földjei és gazdag történelmi múltja alapján joggal feltételezhetjük, hogy az ország konyhaművészete is izgalmas és változatos. Fönícia, Karthágó, illetve a Bizánci és a Római birodalom lakói mind megfordultai! a mai Marokkó területén, végül azonban mégis a 7. században Arábiából kiinduló iszlám volt legnagyobb hatással mind a marokkói kultúrára, mind pedig a konyhaművészetre. Mind közül talán az új fűszerek megjelenése volt leginkább jelentős a marokkói konyha szempontjából, hiszen ezek adják ételeik híresen aromadús és egzotikusan illatos ízvilágát. A fahéj, a gyömbér, a sáfrány, a bors, a koriander és a római kömény mind a hagyományos marokkói raguszerű étel, azaz a tagine fontos hozzávalói. A marokkói konyhának négy meghatározó étele van. Az egyik a kuszkusz, amely nem más, mint lágy búzatöret színes zöldségekkel és omlós csirke- vagy bárányhússal megpakolva. A második a djej emshmeí azaz a tartósított citrommal és olajbogyóval omlósra főtt csirke tagine. Ott van még a bisztéya, ez az általában banketteken felszolgált pitefajta, amelynek pihekönnyű leveles tésztája lassú tűzön puhára főtt csirke-, vagy galambhúst, illetve citrommal ízesített tojást rejt. Végül a mecsui, azaz a különféle fűszerekkel és fokhagymával bedörzsölt bárány, amelyet lassú tűzön addig sütnek, míg a puha hús szó szerint szétomlik az ember ujjai között.

Adatok
szerző
Kay Scarlett
cím
Egy falat... Marokkó
kiadó
Aréna 2000 Kiadó
kiadási év
2006
oldalszám
255
kötés
kemény kötés
sorozatcím
Egy falat...
kiegészítő információk
Színes fotókkal.
Cikkszám
974703
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

egy falat....6
utcai étel ..8
házi konyha...38
bankett...124
partvidék...184
kávéházi élet...212
alapreceptek....246
szójegyzék..252
tárgymutató....254
CSEMEGÉK
szomjoltás 14
a fűszerbolt 26
a piacok (szúkok) 44 kenyér
66 savanyúságok 94
böjtök és lakomák 132
tagine-főző tálak és kuszkuszpároló edények 152
varkha 174
haltagine 190
chermoulo 208
mentatea 224
datolya 240