Kovács Attila, Vermes Judit - A láthatatlan katonák

Nincs raktáron
 Kovács Attila, Vermes Judit - A láthatatlan katonák
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-963-327-436-1
1 700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Részletek

Tisztelt Olvasó!

Az elmúlt években nagy horderejű változások formálója, végrehajtója volt a Magyar Honvédség. Az önkéntes haderő gyökeresen megújult szerkezetében, vezetési rendjében, képességei összetételében, felkészítési rendszerében. Új képességek erősítik a honvédséget, amelyek közül kiemelkedik az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj megalakítása.
A honvédelem nemzeti ügy, képességeink fejlesztése, a haderő modernizálása nemzeti érdek. 2007-ben konszenzus jött létre a Magyar Honvédség további fejlesztésének irányairól, a szövetségi kötelezettségi rendszerből fakadó, illetve a honi társadalmi, politikai és gazdasági élet diktálta igényekről.
Erős, jól szervezett haderő, stabilitás. Tovább javuló munka- és szolgálati körülmények, egy parancsnokság, hatékony kommunikáció, növekvő csapatlétszám, csökkenő bürokrácia, növekvő társadalmi elismertség. Ezek lettek a jellemzők a Magyar Honvédségre - a szinte minden szegmenset érintő változások következtében.
Napjainkban modern, az expedíciós feladatokat tartósan ellátni képes haderőt alakítunk ki, amely nem nélkülözheti azt a speciális katonai szaktudást, amelyet a szolnoki katonák jelenítenek meg a Magyar Honvédségben. Szolnok a Magyar Honvédség legnagyobb helyőrsége, ahol négy különböző feladatot ellátó alakulat végzi szolgálati feladatait. Nagyszerű példáját mutatják a harmonikus együttműködésnek, annak a munkának, amelyet egy cél vezérel: tudásuk legjavát nyújtva végrehajtani a honvédség hazai és nemzetközi feladatait.
Az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj 2006 decemberében, egy hosszú felkészülési folyamat eredményeként vált különleges műveleti zászlóaljjá. Katonáira jelentős szerep hárul a Magyar Köztársaság katonai védelmében, a kollektív szövetségi védelmi feladatokban, a nemzetközi béketámogató műveletekben.
A Magyar Honvédség napjainkban három földrészen, tizenhárom országban, tizenhét helyőrségben van jelen a különböző nemzetközi békefenntartói és válságkezelői feladatokban. A magyar katonák, köztük a különleges műveleti zászlóalj katonái, a nemzetközi közösség biztonságához hozzájárulva példamutatóan helytállnak a Balkánon, Afganisztánban, illetve számos más régióban. Mindezt igazolja az is, hogy a missziókban tevékenykedő katonáink számos elismerést és kiváló minősítést kapnak a különböző nemzetközi fórumokon.
Ezzel az albummal is katonáiknak, köztük a Bercsényi zászlóalj szolgálatot teljesítőknek szeretnénk köszönetet mondani. Köszönetet azért, hogy kemény, áldozatos munkával felkészültek a speciális műveleti feladatokra, amelynek eredményeként képesek hozzájárulni a Magyar Köztársaság érdekeinek, biztonságának védelméhez itthon és távol az országhatártól is.
A most megjelenő oldalakat bizonyára szívesen forgatják azok, akiknek személyes élményt elevenítenek fel a fényképekről visszaköszönő pillanatok. Bízunk abban, hogy azok is szívesen veszik kezükbe az albumsorozat legújabb kiadványát, akik csak a médiából, vagy esetleg hallomásból értesülnek az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj munkájáról.

Havril András vezérezredes
HM Honvéd Vezérkar Főnök

Dr. Szekeres Imre
honvédelmi miniszter

Adatok
szerző
Kovács Attila, Vermes Judit szerk.
cím
A láthatatlan katonák
alcím
The Invisible Soldiers - MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj/HDF 34th 'László Bercsényi' Special Operations Battalion
kiadó
HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Kht.-Zrínyi Kiadó
kiadási év
2007
oldalszám
119
kötés
kemény kötés
sorozatcím
Csapathagyományok
nyelv
magyar, angol
kiegészítő információk
Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Cikkszám
969441
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!