Kövi Szabolcs - Csillagok, csillagok DVD

Nincs raktáron
Kövi Szabolcs - Csillagok, csillagok DVD
Kövi Szabolcs
Csillagok, csillagok DVD
szerzői kiadás,
műanyag tok, 45 perc
Részletek
Zenei DVD
Formátum DVD-5 Hang Sztereó, Kép: Pal 16:9

Zeneszerző: Kövi Szabocs

Fényképezte: Ladányi Tamás

Vágó: Karcagi Péter

Filmünk Magyarország természeti és épített értékeinek éjszakai arcát mutatja be csillagokkal, égitestekkel egyetemben. Az egyes jelenetek, kezdve az Őrségtől, Budapesten át a Hortobágyig, hazánk tájait ábrázolják harmóniában a Tejúttal, égi konstellációkkal, a Nap és a Hold mozgásával. A modern fotótechnika – gyorsított felvételekkel és panorámaképekkel – lehetőséget biztosított az egyes témák látványos képi tolmácsolására. Extraként, az utolsó rész a Dolomitok emblematikus helyszíneinek égi és földi összhangját jeleníti meg. A filmhez íródott zene magyar népdalokra épül, melyben az élő hangszereket – furulya, fuvola, duda – modern hangzások kísérik.

“Ajánlom ezt a DVD-t mindazoknak, akik már elfelejtették, vagy talán még sosem látták, milyen is a csillagos égbolt hazánk felett, hogy kel és nyugszik a Nap, milyen a telehold látványa. Tegyenek fel egy fülhallgatót, és akkor a vizuális élmény mellett az akusztika is segít a varázslatos pillanatok élvezetében.”
Dr. Juhász Árpád

Számok címei: 1. Kozmikus spirál 2. A csillagos égbolt parkjai 3. Légi tünemények 4. Panorámák világa 5. Négy évszak csillagai 6. Mozgásban az éjszaka 7. Várak, kastélyok, romok éjszakai arca 8. Tájak és a csillagos ég 9. Égi történetek 10. Le belle Dolomiti 11. Egy naplemente képei

Kapcsolat Ladányi Tamáshoz: www.asztrotajkep.hu, www.astrophoto.hu
Adatok
Cikkszám
777375
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!