Kurt Vonnegut - Virágvasárnap

-30%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kurt Vonnegut - Virágvasárnap
állapot
ÚJ
ISBN
9789632276793
2 999 Ft
2 100 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
Részletek

Ezt az önéletrajz-féleséget Kurt Vonnegut, az amerikai próféta ellenállhatatlan humorával és mély bölcsességével írta meg. Lapjain találkozunk kedvenc mókamestereivel és country muzsikával; szól az elhunyt barátról és kimúlt házasságáról. Az abszurd látásmód Vonnegut végtelenül emberi életútjának állandó kísérője. Szinte halljuk az író, e született mesélő jellegzetes hangját. Igazmondással varázsol el bennünket.

Vonnegut a végzet kacagó prófétája The New York Times

Jelen könyv egy amerikai zseni remekműve. Az elmúlt hat esztendőben iszonyú keményen dolgoztam e műalkotáson. Közben hörögtem, a fejemet pedig fűtőtestekhez verdestem. New York összes hoteljának előcsarnokát összemászkáltam, közben művemen tépelődtem és sírdogáltam. Ha állóórához értem, ököllel jól behúztam neki.
Csodálatos új irodalmi műfajt alkottam. Könyvemben a nagyregény elemi ereje egyesül a haditudósítások vérfagylaló közvetlenségével, bár ez utóbbi már elavult dolog, Isten a tudója, Isten a tudója. Továbbá egybegyúrtam a zenés színház talmi ragyogását a novella halálos erejű balhorgával, mindezt szagosítottam a személyes levelek szekrényillatosító labdacsra emlékeztető illatával, majd hozzáadtam Amerika történelmének lüktető ritmusát és az ünnepi beszédek dagályos stílusát.

Adatok
szerző
Kurt Vonnegut
cím
Virágvasárnap
kiadó
Helikon Kiadó
kiadási év
2016
oldalszám
421
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
141108
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!