Niccoló Machiavelli - A háború művészete

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Niccoló Machiavelli - A háború művészete
állapot
ÚJ
ISBN
9789632675503
RRP: 3 290 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 796 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Részletek

Amikor a firenzei születésű Niccoló Machiavelli (1469-1527) belépett a politikai és irodalmi életbe, az egyesült Olaszország igénye már egész Itália-szerte kibontakozóban volt. Ő maga is elkötelezett híve volt Itália egyesítésének, és mind az irodalmi műveit, mind a politikai, jogi, filozófiai értekező szövegeit nemzeti nyelven, olaszul írta.
Akiről úgy vélte, hogy sikeresen élére állhat az egyesítő mozgalomnak, azt lelkesen segítette, szolgálta. Egy ideig a Firenzei Köztársaság második kancellárja lett, s ezáltal a városállam vezető testületének, a Tízek Tanácsának tagja is, így hivatalához a diplomáciai jellegű küldetések és a hadsereg szervezése is hozzátartozott.
Ebben az időszakban elsősorban hadtudományi és politikai-diplomáciai tárgyú tanulmányokat és elmélkedéseket írt, amelyekben kitért a hadsereg szervezéséről, felszereléséről, végül a háborúk lehetőségeiről szóló gondolatokra is. Ezen írásainak végső összefoglalása A háború művészete, amelyet sokan mind a mai napig a hadtudomány első klasszikus művének tartanak.

Adatok
szerző
Niccoló Machiavelli
cím
A háború művészete
kiadó
Lazi Könyvkiadó
kiadási év
2022
oldalszám
225
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789632675503
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!