P. Szabó József, Zhang Shi - Magyar-kínai alapszótár

-10%
Nincs raktáron
P. Szabó József, Zhang Shi - Magyar-kínai alapszótár
1 990 Ft
1 791 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
P. Szabó József, Zhang Shi
Magyar-kínai alapszótár
Tinta Könyvkiadó, 2014
232 o., puha kötés
ISBN: 9786155219771
1791.-
Részletek
A világon a kínai mandarin nyelvet beszélik a legtöbben, Kína a szemünk előtt válik gazdasági szuperhatalommá, ezért is érdemes a kínai nyelv tanulásába kezdeni. A magyar-kínai alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a kínai nyelv szavainak megtanulásához.

A kötet 7500 címszót tartalmaz, amelyek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a mindennapi nyelvi érintkezésben. A kínai írásjegyek mellett a szótár latin betűs (pinjin) átírással is megadja a szavakat. A kínai nyelvben jelentésmegkülönböztető szereppel bíró hangmagasságot a magánhangzók feletti ékezet jelöli.

A kötetben található 450 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy magyar szó kínai megfelelőjét elsajátítsa.

A Magyarkínai alapszótárt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták a kínai nyelvet, de szükségét érzik tudásuk felelevenítésének. Azok is haszonnal forgathatják, akik rövidebb-hosszabb ideig együtt dolgoznak kínai kollégákkal.

A szótárat a széles körben ismert P. Szabó József és Zhang Shi közösen állította össze. P. Szabó József nagy sikerű Kínai nyelvkönyv Tanuljon könnyen, gyorsan kínaiul! című kötete 2012-ben jelent meg a TINTA Könyvkiadónál.

Híd szótárak sorozat tagja
Adatok
Cikkszám
996322
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!