Peter Wohlleben - A fák titkos élete

-10%
Nincs raktáron
Peter Wohlleben - A fák titkos élete
állapot
ÚJ
ISBN
9789633555200
2 950 Ft
2 655 Ft
Kezdete: 2021.05.12   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 27 Ft
Részletek

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!
Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást nyújt egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.

Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több, erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője. A fák titkos élete magyarul 2016-ban jelent meg először, és azóta több mint 10 000 példány kelt el belőle.

Adatok
szerző
Peter Wohlleben
cím
A fák titkos élete
alcím
Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése
kiadó
Park Könyvkiadó
kiadási év
2018
oldalszám
218
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789633555200
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!