Révy Eszter - Égő életek

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Révy Eszter - Égő életek
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-590-160-7
650 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

Veszedelmes szekták?
Aggódó szülők!
Sokat hallunk, olvashatunk a médiában mostanság azokról a szektákról, melyek elcsábítják a fiatalokat a családi háztól, a szülői, baráti köteléktől. E sokakat nyugtalanító jelenségről szól ez a könyv. Szerzője az összes lehetséges forrást felkutatva minden érintett oldalt bemutat, beszéltet. Révy Eszter több szektával került kapcsolatba, szociológiai-pszichológiai indíttatásból szemlélődött, tudakolódzott. Vizsgálta a csoportok összetételét. Különösen veszélyeztetettnek véli a gyökértelen legfiatalabb nemzedéket, akik a legkevesebb támaszt találják otthon.
"Minden szekta alapja a vagyon haszonszerzés"
Olvashatunk a csábítás, térítés módjairól, formáiról: pl.: az ártatlannak tűnő beszélni tanító, személyiségfejlesztő tanfolyamoknak induló akciókról. A szülők félelme nem jogtalan, nem alaptalan.
"A választás lehetősége az, ami a szektába kerüléssel tökéletesen megszűnik."
A könyv arra is tanácsot kíván adni, hogyan lehet gyermekeinkre minél jobban odafigyelni, érdeklődésüket felkutatva lehetőségeket felkínálni számukra. A szekták működéséről a zárkózottságuk alapján sok titok sejthető. Olyan önvédelmi burok mögé bújnak, mely révén a szülőktől, a társadalomtól is függetlenek maradnak.
"Nyugat-Európából begyűrűzőben van egy olya hullám, amely az úgynevezett kemény szekták elterjedését jelenti, és ez már érezhetően elérte hazánkat is. Egyelőre még nagyon kevesen vannak, de sokkal jobban tudják konspirálni magukat, sokkal jobban tudnak beilleszkedni, mint az ártalmatlanok."

Adatok
szerző
Révy Eszter
cím
Égő életek
alcím
Szekták Magyarországon
kiadó
Totem Plusz Könyvkiadó Kft.
kiadási év
2001
oldalszám
181
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító picit kopottas
Cikkszám
138261
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!