Robert Merle - Üvegfal mögött

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Robert Merle - Üvegfal mögött
állapot
antikvár könyv, közepes állapot
ISBN
963-07-0052-02
400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 4 Ft
Részletek

A regény színhelye a nanterre-i egyetem "üvegfallal" körülvett, zárt világa. Az egyetem és az egyetemi lakótelep négy épületét egy nyolcemeletes toronyház uralja: az egyetem vezetőségének a helységei, tanácstermei. Ez a torony a diákság szemében a hatalom jelképe.
A regény cselekményének időpontja 1968.március 22. Ez a nap ugyanúgy kezdődik mint a többi: a kollégium lakói felkelnek, készülnek az előadásokra, reggeliznek, szeretkeznek, veszekszenek, szakítanak, órára mennek, vitatkoznak, gyűléseznek, hangoskodnak és egyre hevesebben tiltakoznak az egyetem ósdi, elviselhetetlen rendszere ellen, végül száznegyven diák - a forrófejű forradalmi "kemény" mag - elfoglalja a tornyot.
Robert Merle aki ebben az időben tanára volt a nanterre-i egyetemnek, óráról órára feleleveníti a nap eseményeit, az olvasó pedig együtt él, gondolkodik a sokféle szereplő változó hangulataival, cselekedeteivel, és egyre nagyobb érdeklődéssel követi a mozaikokra töredezett jelenetekből összeállított izgalmas történetet.

Adatok
szerző
Robert Merle
cím
Üvegfal mögött
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
1974
oldalszám
438
kötés
kemény kötés, védőborítóval
megjegyzés
sárgult lapszélek
Cikkszám
940363
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!