Robin Maxwell - A szűz

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Robin Maxwell - A szűz
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-963-301-1
1 750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

Miután VIII. Henrik lefejezteti a kegyvesztett Boleyn Annát, száműzi az udvarból kétéves lányukat, Erzsébetet is. Hét évvel később Henrik hatodik és egyben utolsó felesége, Parr Katalin meglágyítja a király szívét, és visszahivatja a kamaszodó hercegnőt.
VIII. Henrik halála után a trónra a kilencéves VI. Edwardot ültetik, Parr Katalin pedig hamarosan újból férjhez megy az ambiciózus Thomas Seymourhoz. A tizenéves Erzsébetet zavarba hozzák Thomas kendőzetlen csábítási kísérletei, ugyanakkor izgatják is a fantáziáját. Katalibn gyanús körülmények közt meghal, és Erzsébetet hiába óvják barátai, köztük hűséges gyerekkori pajtása, Robin Dudley, a fiatal lány belehabarodik az erkölcstelen Thomasba, akinek egyetlen cél lebeg a szeme előtt: letaszítani a trónról a csak névleg uralkodó gyermek királyt, feleségül venni Erzsébetet, és ezáltal megkaparintatni a koronát.
Bár a történészek és az írók már számos oldalról megkísérelték bemutatni I. Erzsébet hosszú és izgalmas életét, még senki se adott átfogó és hiteles képet a királynő serdülőkoráról.
Ezt a hiányt pótolja Robin Maxwell izgalmas történelmi regény, A szűz.

Adatok
szerző
Robin Maxwell
cím
A szűz
alcím
Előjáték a trónhoz
kiadó
Tercium Kiadó
kiadási év
2005
oldalszám
312
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
226219
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!