Stefan Niemayer - Himmler a tömeggyilkos

Nincs raktáron
Stefan Niemayer - Himmler a tömeggyilkos
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-9262-96-x
450 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

Heinrich Himmler találta ki az SS-t és építette fel a náci Németország hatalmas biztonsági, rendőrségi és besúgó-gépezetét. Később pedig megszervezte a fegyveres SS-hadosztályokat, amelyek Európa-szerte rémületet keltettek kegyetlenségükkel. No és ne feledjük: ő építette fel a koncentrációs táborokat.
Ki volt ez az ember? Lehet-e róla egyáltalán "emberközelből" beszélni? Vajon ő maga is olyan könyörtelen volt-e, mint pribékjei, vagy átlagos náciként mennyivel volt rosszabb másoknál? Mennyire vette el tisztánlátását a falelmélet és miként volt képes létrehozni a fajvédő birodalom felsőbbrendű elitjét? Hogyan volt képes oly sok millió embert elhurcoltatni, megszervezni a németektől elfoglalt területeken a népirtást és működésbe hozni a gázkamrákat, a krematóriumokat?
Milyen volt viszonya Hitlerrel, akinek az utolsó pillanatig engedelmeskedett és akit istenként imádott? Hogyan mert a végén mégis fellázadni ellene? Zavaros magánéletének hálójában vergődő egyszerű kisember volt-e, szolgalelkű tömeggyilkos vagy vérengző fenevad?

Adatok
szerző
Stefan Niemayer
cím
Himmler a tömeggyilkos
kiadó
Könyvmíves Könyvkiadó Kft.
kiadási év
1999
oldalszám
174
kötés
puha kötés
Cikkszám
288646
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!