Stuart Harrington - A brit titkosszolgálat története

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Stuart Harrington - A brit titkosszolgálat története
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-9320-86-2
550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy magyar nyelven ilyen összefoglaló mű, amely ilyen mélységben tárgyalná a brit titkosszolgálatok tevékenységét, még nem jelent meg,
A szerző a rá jellemző alapossággal, ezúttal is számtalan forrásból dolgozva tárja elénk az 1909-től - amikor a mai Secret Intelligence Service elődje megalakult - az 1990-es évek végéig zajló eseményeket. Elsősorban nem a szervezetek vezetőire és azok karrierjére összpontosít. Viszont rengeteg akciót ír le a maga száraz, olykor némi humort sem nélkülöző módján. Hajmeresztő, izgalmas vagy éppenséggel döbbenetes eseményekről szerzünk tudomást. Az átállt kémek, a kettős ügynökök esetei néha egészen új megvilágításba helyeznek egyes történelmi eseményeket is.
A könyvből az olvasó nem csupán a brit, hanem a világ összes titkosszolgálatánál érvényes folyamatokra, jellegzetes viselkedésekre, reakciókra is következtethet. Mindennél érdekesebb olvasmány ez azoknak, akiket érdekel a kémek munkája, a titkosszolgálatok belső ügyei és a nem is olyan régen még jelen időnek számító történelmi események.

Adatok
szerző
Stuart Harrington
cím
A brit titkosszolgálat története
kiadó
Puedlo Könyvkiadó
oldalszám
213
kötés
puha kötés
Cikkszám
430013
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Rövid előszó a szerzőtől 5
Ahogyan elkezdődött 7
Háború, háborúk 21
A húszas évek 33
A vörös fronton 52
Ismét háború 77
Az információ: hatalom 93
Égő világban 128
Új utakon 151
A hidegháború rabjai 179
Irodalom 212