Vujity Tvrtko - Pokoljárás

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Vujity Tvrtko - Pokoljárás
1 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Részletek

Pokoljárás. Egy könyv, melynek elolvasása után az élete gyökeresen megváltozik. Vujity Tvrtko lebilincselően izgalmas történetein keresztül alámerülhet a pokol legsötétebb bugyraiba, és eljuthat a mennyországig is.
Tvrtko és barátja, Sváby András egy elfelejtett, de máig hatályos történelmi egyezmény nyomán indult el a Jégszigetre, ahol nekünk magyaroknak különleges jogaink vannak, csak korábban nem tudtunk róluk. A miniexpedíció tagjai majdnem elvesztek a végeláthatatlan hómezőkön, rátaláltak egy igazi jégbe fagyott szovjet városra, vacogtak a -25 fokos hidegben, aztán útjuk végén valóra váltották nagy álmukat: a jegesmedvék földjén ma már hivatalosan is áll a magyar bázis, egy pici magyar terület.
Ruandában - ami maga az igazi földi pokol - alig száz nap leforgása alatt egymillió embert mészároltak le bozótvágó késekkel úgy, hogy erről a világ szinte tudomást sem vett. Apró amatőr kamerájával Tvrtko eljutott Közép-Afrika legfélelmetesebb helyeire, börtönökbe és vesztőhelyekre, hogy megmutassa, mire vagyunk képesek, mi emberek.
A Pokoljárás egyik tragikus fejezete a legszebb, legmeghatóbb történet is egyben. Az évszázad kézilabdázója egy mérkőzésen olyan szerencsétlenül ütközött magyar védőjével, hogy azonnal kómába zuhant. 131 nap után ugyan magához tért, de újra meg kellett tanulnia enni, ülni, járni, újra kellett tanulnia élni. S mindeközben így, nagyon betegen a legjobb barátjává fogadta azt az embert, akivel annak idején tragikusan összeütközött.
A Pokoli történetek sorozat legújabb kötetének segítségével utazzuk körbe együtt a földet, Afrikától Amerikáig, Tatabányától a Spitzbergákig. A legizgalmasabb kalandok most önre várnak!

Adatok
szerző
Vujity Tvrtko
cím
Pokoljárás
kiadó
Alexandra Kiadó
kiadási év
2007
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
336
kötés
kemény kötés
ISBN
978-963-370-506-3
kiegészítő információk
Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Cikkszám
981971
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Új honfoglalás a Jégszigeten. Magyar föld az Északi-sark alatt 7
Pokoljárás. Száz nap, egymillió halott! 91
Tréfát űzni a halálból. Pazaurek Dezső története 215
A világsztár tragédiája... és felemelkedése. Ki juthat a Paradicsomba? 229
Hello, Mr. President. Házibuliban George Bushéknál 293
A titkosított Orbán-Gyurcsány találkozó 307
Hajléktalanvacsora a luxushotelben 315
Szasz, a gyermekünk 321