Bevezetés |
5 |
Az angóratenyésztés története |
7 |
Múltja és jelene az egyes országokban |
7 |
Múltja és jövője Magyarországon |
12 |
Az angóranyúl rendszertani helye, származása, fajtatípusai és színváltozatai |
18 |
Rendszertani helye |
18 |
Származása |
19 |
Az angóranyúl fajtaleírása |
22 |
Testtömeg |
22 |
Testalkat |
24 |
Fajtajelleg |
24 |
Összbenyomás |
25 |
Ápoltság |
25 |
Típusai és színes változatai |
25 |
Öröklési ismeretek |
29 |
Gyapjúismeret |
34 |
Szöveti szerkezet |
36 |
Szálféleségek |
37 |
Az angóragyapjú mennyiségét és minőségét befolyásoló tényezők |
40 |
Az angóragyapjú értékmérő tulajdonságai |
44 |
Szálfinomság |
44 |
Tömöttség |
45 |
Benőttség |
46 |
Kiegyenlítettség |
46 |
Szín és fény |
46 |
A pehely- és fedőszőrök aránya |
48 |
Fizikai tulajdonságok |
49 |
Nedvszívó képesség és festhetőség |
50 |
Filcesedés |
50 |
A tenyészkiválasztás és a selejtezés irányelvei |
53 |
Értékmérő tulajdonságok |
53 |
Az egyedek teljesítményének nyilvántartása |
61 |
Szelekció |
63 |
Az angóranyúl bírálata |
66 |
Küllemi bírálat |
66 |
Bírálati rendszerek |
68 |
A gyapjúhozam és a küllem kombinált pontszámos értékelése |
75 |
Teljesítményvizsgálat |
76 |
Teljesítményvizsgált angórák kiállítási értékelése |
81 |
Az angóranyúl törzskönyvezése |
82 |
Takarmányozás |
87 |
Emésztésélettani alapismeretek |
87 |
Takarmányozási alapfogalmak |
90 |
A takarmányok összetétele |
92 |
Víz- és szárazanyag-tartalom |
92 |
Nitrogéntartalmú anyagok |
92 |
A nyersrost és a nitrogénmentes kivonható anyagok |
93 |
Zsírok |
95 |
Vitaminok |
95 |
Ásványi anyagok |
97 |
Takarmányszükséglet |
98 |
Nyersrostszükséglet |
98 |
Táplálóanyag-szükséglet |
99 |
Ivóvízigény |
100 |
Az angóranyúl takarmányai |
101 |
Zöldtakarmányok |
102 |
Tömegtakarmányok |
103 |
Abraktakarmányok |
105 |
Egyéb takarmányok |
107 |
Angóratápok |
110 |
Takarmánykiegészítők |
113 |
Takarmánykert a háztájiban |
116 |
Takarmányozási módszerek |
117 |
A tömegtakarmányok etetése |
117 |
A takarmányozási hibák következményei |
121 |
Etetési rend |
122 |
Az angóra elhelyezése, tenyésztése és tartása a háztájiban |
124 |
Zárt istállós tartás |
126 |
Az istálló szigetelése |
130 |
A légcsere megoldása |
131 |
Világítás |
134 |
Fészer alatti elhelyezés |
136 |
Ketrecek és használati tárgyak |
136 |
Ketrecek |
136 |
Etető- és itatóedények |
145 |
Szénarács |
150 |
Elletőláda |
150 |
Szállítóketrecek |
153 |
A tenyészanyag beszerzése |
154 |
Szaporítás |
155 |
Ivarzás |
155 |
Fedeztetés |
156 |
Vemhesség |
158 |
Ellés |
159 |
Fészekvizsgálat |
160 |
Hányszor szaporítsunk egy évben? |
161 |
Fölnevelés |
162 |
Tejtermelés |
162 |
Dajkaságba adás |
166 |
Elválasztás |
167 |
A gyapjú gondozása |
168 |
Fésülés, kefélés |
168 |
A gyapjú tépése |
170 |
A gyapjú nyírása |
170 |
A nyírás ideje |
170 |
A nyírás módja |
172 |
A gyapjú nyírás utáni osztályozása, mérése és raktározása |
183 |
A lenyírt gyapjú osztályozása és tárolása |
184 |
Az angóranyúl húsának, bőrének és trágyájának hasznosítása |
185 |
Telephigiéniai ajánlások |
188 |
A tenyésztett helyének megválasztása |
189 |
Az istállózott tartás higiéniai követelményei |
190 |
A fertőtlenítés |
192 |
A fiókák korai elhullásának okai és a megelőzés lehetőségei |
193 |
A tenyészállat-vásárlás irányelvei |
196 |
Az egészséges és a beteg nyúl viselkedése |
197 |
A nagyüzemi angóratenyésztés lehetőségei |
199 |
Termeltetés és értékesítés |
204 |
Jelenlegi helyzet |
204 |
A fejlesztés lehetőségei |
205 |
Irodalom |
208 |