A zöldteát az ókortól fogva nagy becsben tartják zamatáért és a benne rejlő gyógyerőért. Modern korunk tudományos eszközeivel sikerült bebizonyítani, hogy a régiek nem tévedtek, amikor az élet italát látták benne. A teacserje leveleinek természetes hatóanyagai, a polifenolok a leghatékonyabb antioxidánsok közé tartoznak. Ezek az értékes összetevők képesek megelőzni az emberiséget fenyegető súlyos betegségeket - például a rákot, a szív- és érrendszeri betegségeket, a csontritkulást. Részletesen olvashatunk a leggyakoribb betegségek keletkezési okairól, tüneteiről, és arról, hogyan segíthet a zöldtea a gyógyításban és a tünetek mérséklésében. Az ajánlott teákról, a teák elkészítéséről és az ideális teázási szokásokról is szó esik. Manapság, amikor sokféle illatos, egzotikus, ízes ital közül válogathatunk, érdemes megtudni, miért jó, ha mégis az egyszerű zöldteát választjuk. Jó néhány tudományos újdonságnak számító dologra is fény derül, amelyek ismeretében meglepő hatékonysággal gondoskodhatunk egészségünk megőrzéséről, szervezetünk megfiatalításáról - nem kell hozzá semmi különleges, csak egy csésze tea.