Nem kérdés, hogy a bélrendszer egészsége azzal a táplálékkal kezdődik, amit megeszel. Az Éltető rostok nem egy gyors gyógyír vagy diéta, hanem egy hasznos életmódterv, ami gyógyít és egészségesen tart. A könyv célja, hogy elindítson téged egy olyan egészséges úton, ami megváltoztatja az életed.
A korlátozó diéták előnyeit több mint egy évtizede népszerűsítik világszerte, de a mikrobiomról szóló számos tanulmány már nyilvánvalóvá teszi, hogy a kizáró diéták valójában veszélyesek is lehetnek az egészségünkre, mert megvonják a bélrendszertől a fontos rostokat. Dr. Will Bulsiewicz kutatásai is világos eredményeket mutatnak – amit a betegei példáival is szemléltet –, hogy a bélrendszer egészsége a kulcs metabolizmusaink, hormonális egyensúlyunk fokozásához és a betegségeket okozó gyulladások enyhítéséhez. Bélrendszerünk táplálásának tudományosan bizonyított módja a színes növények változatos fogyasztásával és a belőlük származó élelmi rostok bevitelével történik.
A rostok energetizálják a bélbaktériumokat, hogy posztbiotikum-bombákat termeljenek, melyek alapvetőek az egészségünk számára. Ezek tudományosan bizonyítottan elősegítik a fogyást, meggyógyítják a szivárgó bél szindrómát, erősítik a mikrobiomot, optimalizálják az immunrendszert, mérséklik az ételérzékenységeket, csökkentik a koleszterinszintet, visszafordítják a 2-es típusú diabéteszt, javítják az agyi funkciókat, és még a rákot is megelőzhetik.
A jó hír, hogy bélrendszerünket lehet formálni. A rostban gazdag, valódi ételek – gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, magvak és hüvelyesek – gyorsan munkához látnak és hosszú távon fenntartják egészségedet, elősegítik a fogyásod és lehetővé teszik, hogy kívül-belül jól érezd magad!
Az Éltető rostok egy 28-napos étrenddel ellátott kezdőprogrammal és több mint 65 recepttel segít téged az egészséges étkezés útján, alacsony FODMAP-összetevőkkel. Ezenkívül ételérzékenységekre vonatkozó tanácsokkal is segít, hogy még ma elkezdhesd felturbózni bélrendszeredet az élethosszig tartó egészségedért!
A New York Times, az USA Today, és a Publisher's Weekly bestsellere